Ο Αμερικανός στρατηγός Σκοτ Μίλερ δήλωσεαπευθυνόμενος στη νατοϊκή στρατιωτική δύναμη που έχει αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, ότι οι στρατιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για “θετικές διαδικασίες ή αρνητικές συνέπειες” καθώς οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν για τον τερματισμό του 17χρονου πολέμου, κερδίζουν θετική δυναμική.

Ο στρατηγός Μίλερ διοικεί τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, και την υπό το ΝΑΤΟ μη μάχιμη στρατιωτική δύναμη, στο πλαίσιο της επιχείρησης (Resolution Support -RS) στο Αφγανιστάν, ενώ τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για μία πολιτική διευθέτηση τερματισμού της μακρόχρονης πολεμικής διαμάχης.

“Οι ειρηνευτικές συνομιλίες διεξάγονται εκεί έξω, οι περιφερειακοί παίκτες πιέζουν για την ειρήνη, οι Ταλιμπάν μιλούν για την ειρήνη, η κυβέρνηση στο Αφγανιστάν μιλάει για την ειρήνη,” δήλωσε ο Μίλερ προς τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ που συγκεντρώθηκαν στο διοικητήριο της RS στην Καμπούλ, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης σχεδόν του 50% της στρατιωτικής δύναμης των 14.000 στρατιωτών που διατηρούν την περίοδο αυτή στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις