Περισσότεροι από 50 βρετανοί βουλευτές έστειλαν επιστολή στην αρχηγό της Σκότλαντ Γιάρντ ανήσυχοι για την ασφάλειά τους έπειτα από περιστατικά που σημειώθηκαν γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με φόντο τις εντάσεις που συνδέονται με το Brexit.

«Σας γράφουμε για να εκφράσουμε τη ζωηρή ανησυχία μας για την επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη έξω και γύρω από το Κοινοβούλιο», αναφέρεται στην επιστολή αυτή που υπογράφεται από βουλευτές όλων των πολιτικών παρατάξεων και εστάλη στην Κρεσίντα Ντικ,επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν άτομα «συνδεόμενα με την άκρα δεξιά» που «επιδίδονται όλο και περισσότερο σε πράξεις εκφοβισμού, εν δυνάμει εγκληματικές» εναντίον βουλευτών, δημοσιογράφων και υποστηρικτών διαφόρων υποθέσεων.

Το πιο πρόσφατο θύμα είναι η βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Άννα Σούμπρι, η οποία υποστηρίζει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος και χαρακτηρίσθηκε χθες «ναζί» και «φασίστρια» από διαδηλωτές υπέρ του Brexit.

Η Σούμπρι μίλησε σήμερα για μια μικρή ομάδα ανθρώπων «που περιφέρονται γύρω από το Ουέστμινστερ και εκφοβίζουν τον κόσμο».

«Η κόκκινη γραμμή είχε ήδη παραβιασθεί τον Δεκέμβριο, όταν δημοσιογράφοι είχαν δεχθεί επιθέσεις», δήλωσε η βουλευτής στο ITV κατηγορώντας την αστυνομία ότι δεν επενέβη.

Η Σούμπρι αναφέρθηκε στον πολιτικό συντάκτη του Sky News Φαϊζάλ Ισλάμ ως «θύμα ρατσιστικών ύβρεων απ' αυτούς τους ανθρώπους». «Είναι η ίδια ομάδα, έχουν όλα κινηματογραφηθεί, και η πολιτική της μητροπολιτικής αστυνομίας είναι να το αγνοεί», κατήγγειλε η Σούμπρι.

Τον Ιούνιο, η βουλευτής είχε αναφέρει πως απειλές θανάτου εναντίον βουλευτών γίνονταν «ρουτίνα».

Το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε τον Ιούνιο του 2016 υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από μια καμπάνια που άφησε τη χώρα βαθιά διχασμένη.

Μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit, η φιλοευρωπαία βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ δολοφονήθηκε από έναν νεοναζί.

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου και οι βρετανοί βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα υπέρ ή κατά της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις