Ξεκίνησε στο λιμάνι της Κατάνης της Σικελίας η διαδικασία αποβίβασης των 47 μεταναστών και προσφύγων που, εδώ και δυο εβδομάδες, βρίσκονταν στο πλοίο Sea Watch 3, το οποίο ανήκει σε ΜΚΟ. Πολλοί από τους διασωθέντες έχουν υποστεί σοβαρή κακοποίηση στην Λιβύη, και προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Η απεμπλοκή της όλης υπόθεσης επετεύχθη με την συμφωνία οκτώ, συνολικά, ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες θα δεχθούν να φιλοξενήσουν ένα μέρος των μεταναστών. Διαφορετικά, η κυβέρνηση της Ρώμης αρνούνταν να δώσει το «πράσινο φως» για την αποβίβαση. Οι μετανάστες, πριν κατέβουν από το πλοίο, αγκαλιάστηκαν και αγκάλιασαν, παράλληλα, και τα μέλη του πληρώματος.

«Η αποστολή εξετελέσθη, για μια ακόμη φορά, χάρη στην προσπάθεια της ιταλικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών, η Ευρώπη αναγκάσθηκε να παρέμβει και να αναλάβει κάποιες ευθύνες» σχολίασε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Ο Σαλβίνι εξέφρασε την επιθυμία, παράλληλα, να ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθεί η όλη στάση της ΜΚΟ που έχει ναυλώσει το Sea Watch.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις