Εκπρόσωποι του ηγέτη της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Ουάσινγκτον μια διεθνή διάσκεψη επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα που πλήττουν τον λαό της Βενεζουέλας.

Αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις αρχικές προσφορές παροχής βοήθειας που ανακοινώθηκαν από αρκετές χώρες που έχουν αναγνωρίσει την εξουσία του Γκουαϊδό, ο οποίος ανακήρυξε τον εαυτό του εν ενεργεία πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, η διάσκεψη αυτή κινδυνεύει να αποδοκιμαστεί από τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος αποδίδει τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα στις κυρώσεις των ΗΠΑ και πιστεύει ότι η αποδοχή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα άνοιγε την πόρτα για μια στρατιωτική επέμβαση ενάντια στην κυβέρνησή του.

«Η προσωρινή κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα φιλοξενήσει στις 14 Φεβρουαρίου διεθνής διάσκεψη για την αναζήτηση επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κάρλος Βέκιο, αντιπροσώπου του Γκουαϊδό στις ΗΠΑ.

«Εκπρόσωποι κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη», προστίθεται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις