Εγκωμιαστικό άρθρο FAZ για Ζόραν Ζάεφ: Επιβλήθηκε στην πολιτική σκηνή της χώρας του

Εγκωμιαστικό άρθρο FAZ για Ζόραν Ζάεφ: Επιβλήθηκε στην πολιτική σκηνή της χώρας του

Εγκωμιαστικό άρθρο για τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, δημοσιεύει η γερμανική FAZ, ενόψει της βράβευσης του - μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια με διεθνές βραβείο.

H Frankfurter Allgemeine Zeitung, γράφει ότι "ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας επαινέθηκε πολύ στο εξωτερικό για τη θαρραλέα πολιτική του για την επίλυση του ονοματολογικού με την Βόρεια Μακεδονία και την προσπάθεια του να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση με τη μικρή γειτονική χώρα".

"Μικρής προσοχής αντίθετα έτυχε ο άνθρωπος χωρίς τον οποίο ο Τσίπρας, παρά τις καλές προθέσεις του, θα οδηγούνταν σε αδιέξοδο.

Αυτός είναι ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εξελέγη Πρωθυπουργός της FYROM το 2017 και κάποια στιγμή θα τελειώσει τη σταδιοδρομία του ως Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας" σημειώνεται στο άρθρο.

Το άρθρο αναφέρει ότι ο Ζάεφ κατάφερε να επιβληθεί στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας του και να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Βόρεια Μακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Και το άρθρο καταλήγει:

"Μαζί με τον Τσίπρα, έναν άλλο αριστερό πραγματιστή, θα του απονεμηθεί στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια το βραβείο Έβαλντ φον Κλάιστ. Το βραβείο πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που είχε την πρωτοβουλία για την σημαντικότερη διάσκεψη της χρονιάς για την ασφάλεια.

Απονέμεται σε προσωπικότητες ‘οι οποίες με ιδιαίτερο τρόπο συνέβαλαν στην ειρήνη και την επίλυση των διαφορών'. Σε εποχές που οι ιστορίες επιτυχίας στην εξωτερική πολιτική σπανίζουν, ο Ζάεφ έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα". 

Πηγή: Deutsche Welle