Στο στόχαστρο του Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκαν οι καλλιτέχνες που ασχολούνται με τη ραπ και τη χιπ χοπ μουσική και συγκεκριμένα όσοι, κατά τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, προωθούν ανδρικά στερεότυπα που ο ίδιος τα θεωρεί λανθασμένα.

Μιλώντας κατά τη σύνοδο του My Brother's Keeper Alliance, ενός οργανισμού που ο ίδιος ίδρυσε και ο οποίος έχει ως στόχο να κρατήσει τους νέους μακριά από παραβατικές συμπεριφορές, ο Ομπάμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αν αισθάνεσαι σίγουρος για την (-)ουαλικότητά σου, δεν χρειάζεσαι οκτώ γυναίκες γύρω σου να κάνουν twerking».

Κι αφού με την παραπάνω φράση κέρδισε την προσοχή των παρευρισκομένων, ανέλυσε τη σκέψη του.«Ας είμαστε ειλικρινείς. Πολλά κομμάτια ραπ και hip hop βασίζονται πάνω στην ιδέα ότι αν έχω περισσότερα λεφτά από εσένα μπορώ να σου φέρομαι σαν σκουπίδι. Το ειρωνικό είναι ότι αυτοί ακριβώς οι στίχοι δείχνουν πόσο ευάλωτοι αισθάνονται εκείνοι που τους ερμηνεύουν. Κάποιος που νιώθει αυτοπεποίθηση για την οικονομική του κατάσταση δεν θα φορέσει ποτέ μια τεράστια χρυσή αλυσίδα στον λαιμό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις