Ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες για τον «πολύ σοβαρό» κίνδυνο ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, κατηγορώντας την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι ότι επιτρέπει «να την κρατούν όμηρο» οι σκληρότεροι Brexiteer του κόμματός της.

Ο Κόρμπιν συναντήθηκε με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, μία ημέρα μετά την επίσκεψη της Μέι στη βελγική πρωτεύουσα, όπου ζήτησε να υπάρξουν «αλλαγές νομικά δεσμευτικές» στη συμφωνία του διαζυγίου με την ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπεότι είχε «χρήσιμες, διδακτικές και πολύ ειλικρινείς» συνομιλίες με τον Μπαρνιέ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, υπενθυμίζοντας την πρόταση του κόμματός του, των Εργατικών, να παραμείνει η Βρετανία σε μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ μετά το Brexit, που έχει προγραμματιστεί για την 29η Μαρτίου.

«Ο κίνδυνος της απουσίας μιας συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ για τη Βρετανία είναι πολύ σοβαρός» επισήμανε ο Κόρμπιν σε δημοσιογράφους, ενώ προέτρεψε την Τερέζα Μέι να αμβλύνει τη διαπραγματευτική της στάση, την οποία επιτάσσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι προωθούν μια αποχώρηση όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη με την ΕΕ, στους κόλπους του συντηρητικού κόμματος.

«Εκείνη επιτρέπει να την κρατά όμηρο μια μικρή ομάδα του κόμματός της» εκτίμησε ο Κόρμπιν.

«Πρέπει να αλλάξει τη μέθοδό της, στην αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος μιας εξόδου χωρίς συμφωνία, με όλο αυτό το χάος που θα μπορούσε να προκαλέσει, θα είναι πολύ πραγματικός» προειδοποίησε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις