Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην ανατολική Συρία «λιμοκτονούν» και χρειάζονται «επείγουσα ιατρική περίθαλψη», ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), κάνοντας λόγο για νέους θανάτους παιδιών.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, περίπου 44.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών, οι οποίοι πλέον βρίσκονται περικυκλωμένοι μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα κοντά στο χωριό Μπαγκούζ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών, που μεταφέρθηκαν με πολίτες σε καταυλισμούς εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού κέντρου αλ Χολ.

Μεταξύ 2.000 και 3.000 νέα άτομα αφίχθησαν την Παρασκευή (22/2)σ' αυτόν τον καταυλισμό, ο οποίος φιλοξενεί ήδη περίπου 42.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης. Μεταξύ αυτών υπάρχουν 20 ασυνόδευτα παιδιά, μερικά δύο ή τριών χρονών.

«Οι χιλιάδες που έφτασαν σήμερα χρειάζονται επειγόντως νερό και τροφή και πολλοί από αυτούς περιμένουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη», δήλωσε η Μίστι Μπούσγουελ, αξιωματούχος της ΜΚΟ, υπεύθυνη για τη Μέση Ανατολή.

«Οι άνθρωποι λιμοκτονούν και είναι αφυδατωμένοι», τονίζει στην ανακοίνωσή της. «Οι ομάδες μας περιγράφουν μητέρες που τους δίνουν απελπισμένες τα μωρά τους για να βεβαιωθούν ότι πίνουν το νερό που χρειάζονται».

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν καθ 'οδόν ή σύντομα μετά την άφιξή τους στο αλ Χολ αυξήθηκε σε 69, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Τα δύο τρίτα είναι παιδιά κάτω του ενός έτους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού που πέθανε κατά τη διάρκεια της εξάωρης μεταφοράς με αυτοκίνητο. Μια γυναίκα γέννησε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού αυτού, ανέφερε η IRC.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις