Τη φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών έζησε ένα κοριτσάκι στο Ιράκ, το οποίο πουλήθηκε, βιάστηκε και έμεινε έγκυος στα δέκα της.

Η Μάργουα Κεντρ ήταν μόλις δέκα ετών όταν ο ISIS κατέλαβε το χωριό της στην περιοχή Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ τον Αύγουστο του 2014.

Έθαψαν ζωντανούς τους άνδρες αιχμαλώτους και πήραν τα γυναικόπαιδα και τα χώρισαν κατά ηλικίες. Οι διοικητές των φανατικών σουνιτών εξτρεμιστών μοιράστηκαν όσα κορίτσια ήταν μεταξύ 10-20 ετών, μεταξύ των οποίων και η μικρή Γιαζίντι.

Η θεία της, Μάχντια, η οποία απέδρασε πρόσφατα από το τελευταίο οχυρό αντίστασης του «Ισλαμικού Κράτους», είπε στη Daily Mail ότι είδε την ανηψιά της για τελευταία φορά σε μια αγορά, κοντά στο Χαρντάν, όπου ζούσε, προτού τη μεταφέρουν οι τζιχαντιστές στη Ράκα.

Μερικούς μήνες αργότερα, ένα φιλικό της πρόσωπο της είπε ότι είδε τη μικρή κι ότι ήταν έγκυος…

«Υπάρχουν πολλά κορίτσια σαν κι αυτή», λέει ο Ζιάντ Αβντάλ, πρώην δάσκαλος, ο οποίος έχει συστήσει κέντρα υποδοχής Γιαζίντι, που ξέφυγαν από την τρομοκρατική οργάνωση. «Δεν είναι μόνον τρομερό ότι έμεινε έγκυος, αλλά ότι αυτά τα κορίτσια μπορεί να τα βίασαν έως και εκατό άνδρες πριν μείνουν έγκυες».

Η 29χρονη Μάχντια, που διέφυγε με τις δύο κόρες της, ηλικίας οκτώ και εννέα ετών, πουλήθηκε αρκετές φορές από τους τζιχαντιστές.

Όπως λέει της επιτέθηκαν, την ανάγκασαν να παντρευτεί πολλές φορές και την απείλησαν ότι αν δεν υπάκουε θα βίαζαν τις κόρες της.

Ακόμη θυμάται τις «νύφες του ISIS» να δέρνουν με καλώδια τις μικρές Γιαζίντι.

«Ένας άνδρας με είχε μόλις τρεις μέρες και μετά με ξαναπούλησε», είπε, ενώ θυμήθηκε την περίπτωση ενός δυτικού υπηκόου, πρώην κρατούμενου, που εντάχθηκε στον ISIS και ο οποίος «αγόραζε κορίτσια, τα έπλενε, τους φορούσε όμορφα ρούχα και τα ξαναπουλούσε».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι τζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 6.500 μέλη της κοινότητας των Γιαζίντι. Τα μισά εξ’ αυτών κατάφεραν στο μεταξύ να απελευθερωθούν. Τα υπόλοιπα αγνοούνται…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις