Ένας συνασπισμός των δεξιών κομμάτων της Ισπανίας –το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP), το κεντροδεξιό Ciudadanos και το ακροδεξιό Vox— δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δείχνει νέα δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα ενόψει των πρόωρων εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 28 Απριλίου.

Την ίδια ώρα το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) θα χρειαστεί την υποστήριξη του κόμματος κατά της λιτότητας Podemos και μικρών περιφερειακών κομμάτων για να συγκεντρώσει την πλειοψηφία, δείχνει επίσης η δημοσκόπηση αυτή του GAD3 για την εφημερίδα ABC.

Η δημοσκόπηση αυτή, η οποία έγινε από τις 18 ως τις 22 Φεβρουαρίου σε δείγμα 800 ερωτηθέντων, έδειξε επίσης ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα κερδίζει τις περισσότερες ψήφους από οποιοδήποτε άλλο και συγκεντρώνει ποσοστό 28,9% και 122 έδρες. Το Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει ποσοστό 23,2% και 97 έδρες, το Ciudadanos 15,7% με 53 έδρες και το Vox 10,8% και 23 έδρες.

Δημοσκόπηση του Sigma Dos, τα αποτελέσματα της οποίας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το Σάββατο έδειχνε ότι τα τρία κόμματα της δεξιάς συγκέντρωναν μια μικρή πλειοψηφία, αποκαλύπτοντας πόσο έχει κατακερματιστεί τα τελευταία χρόνια το πολιτικό φάσμα της Ισπανίας, στο οποίο κυριάρχησαν για καιρό το PSOE και το PP.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις