Ο πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια πιθανή παράταση του Brexit αν αυτό βοηθούσε στο να αποφευχθεί μια έξοδος της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

"Θεωρώ ότι όλοι θα είναι ευέλικτοι, κανένας δεν επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ με άτακτο τρόπο", δήλωσε σήμερα ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν στον δανέζικο τηλεοπτικό σταθμό TV2.

Νωρίτερα σήμερα Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο δεν συζητήθηκε εκτενώς μια πιθανή καθυστέρηση του Brexit και συμπλήρωσε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, αν τη ρωτούσαν, θα απαντούσε ότι μια παράταση δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει.

Πάντως, δημοσίευμα της Guardian αναφέρει ότι το Brexit ενδέχεται να καθυστερήσει ως το 2021, βάσει των σχεδίων που εξετάζουν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ.

Το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης περιόδου διαπραγματεύσεων φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην ΕΕ στην περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο συνεχίσει να απορρίπτει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν η Μέι και οι Βρυξέλλες, και τελικά ζητήσει την παράταση των διαπραγματεύσεων.

Η αντικατάσταση της μεταβατικής περιόδου των 21 μηνών μετά το Brexit με αντίστοιχο χρονικό διάστημα για διαπραγματεύσεις, ενώ η Βρετανία θα παραμένει μέλος της ΕΕ, θα επιτρέψει σε Λονδίνο και Βρυξέλλες να καταλήξουν σε νέα σχέδια για τη μελλοντική τους σχέση με στόχο να καταστεί περιττό και το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις