Η υποστήριξη προς το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας έχει υποχωρήσει την τελευταία εβδομάδα, με το ποσοστό του να είναι μικρότερο από το άθροισμα των επιδόσεων της νεοσύστατης Ομάδας των Ανεξάρτητων και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov για τους Times.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα συγκεντρώνει το 36% (- 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 23% (-3 μονάδες), η Ομάδα των Ανεξάρτητων 18% (+4 μονάδες) και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 6% (-1 μονάδες).

Η παραίτηση εννέα βουλευτών του Εργατικού Κόμματος και τριών βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος και η συγκρότηση της Ομάδας των Ανεξάρτητων, η οποία τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την έξοδο από το αδιέξοδο του Brexit που δημιούργησε ο χειρισμός του τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από το Εργατικό Κόμμα, δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα στο βρετανικό σκηνικό. Η ισχυρή πίεση που ασκείται στους Εργατικούς είναι μάλλον η αιτία για την θεαματική στροφή στις θέσεις των Εργατικών για το Brexit που εκδηλώνεται τις δύο τελευταίες ημέρες.

Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε ως προς το Brexit είναι η διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος, δήλωσε ο Τζον ΜακΝτόνελ, αρμόδιος για την Οικονομία, του Εργατικού Κόμματος.

«Τώρα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο, (η Τερέζα Μέι) κινδυνεύει να καταστρέψει την οικονομία εάν δεν προσέξουμε, άρα αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε μία θέση με την οποία … πρέπει να μπλοκάρουμε μία έξοδο χωρίς συμφωνία, πρέπει να μπλοκάρουμε μία ανεύθυνη συμφωνία, άρα ο μόνος δρόμος που έχει μείνει τώρα – ο μόνος δρόμος- είναι να επιστρέψουμε στον λαό», είπε.

Νωρίτερα, ο Κιρ Στάρμερ, αρμόδιος του Εργατικού Κόμματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ότι η συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit πρέπει να τεθεί προς έγκρισιν σε δεύτερο δημοψήφισμα, εάν αυτή υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο. σήμερα

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η επιλογή στο δεύτερο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι ανάμεσα στην παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την αποχώρηση με βάση μία «αξιόπιστη συμφωνία» που θα έχει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου.

Εάν η συμφωνία της πρωθυπουργού εγκριθεί, αυτή η συμφωνία πρέπει να τεθεί προς έγκρισησε δημόσια ψηφοφορία, δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ.

Χθες, το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, εάν οι βουλευτές απορρίψουν το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις