Οι πακιστανικές αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 40 ύποπτους εξτρεμιστές έπειτα από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στις 14 Φεβρουαρίου στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, που πυροδότησε ένταση στις σχέσεις των πυρηνικών δυνάμεων της Ινδίας και του Πακιστάν.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Αμπντούλ Ραούφ, που σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας είναι ένας από τους μικρότερους αδερφούς του Μασούντ Αζάρ, ηγέτη της Τζάις-ε- Μοχάμεντ, μια εξτρεμιστική οργάνωση με έδρα το Πακιστάν, που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 40 Ινδών παραστρατιωτικών.

«Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία συλλήψεων μελών παράνομων οργανώσεων και συλλάβαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους τον μουφτή Αμπντούλ Ραούφ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Σεχριάρ Αφρίντι.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Ραούφ κατονομάστηκε ως ύποπτος για την επίθεση σε αποδεικτικά στοιχεία που έστειλε το Νέο Δελχί στο Ισλαμαμπάντ.

Ο Αφρίντι δεν διευκρίνισε σε ποιες ομάδες ανήκαν οι συλληφθέντες ή αν θα τους ασκηθούν διώξεις.

Η επίθεση της 14ης Φεβρουαρίου προκάλεσε κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο πυρηνικών δυνάμεων.

Ινδοί αξιωματούχοι εμφανίστηκαν σκεπτικοί σχετικά με τη σύλληψη των 44 υπόπτων. «Έχουμε ήδη δει το Πακιστάν να συλλαμβάνει ανθρώπους και στη συνέχεια να τους απελευθερώνει», δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις