Σάλο έχει προκαλέσει στη Ρωσία η υπόθεση ενός πεντάχρονου κοριτσιού, σύγχρονου "Μόγλη", που ζούσε μόνη σε ένα διαμέρισμα στη Μόσχα, γεμάτο με σκουπίδια και κατσαρίδες. Το κοριτσάκι δεν ήξερε καν να μιλά και ήταν πεινασμένη, αφυδατωμένη και ημίγυμνη.

Ενδεικτικό των τραγικών συνθηκών που επικρατούσαν στο σπίτι, η αστυνομία χρειάστηκε να φορέσει ειδικές στολές προστασίας, προκειμένου να μπει στο διαμέρισμα και να πάρει τη μικρούλα.

Το παραμελημένο κορίτσι που ονομάζεται Λιουμπόβ (Αγάπη στα ελληνικά) ήταν άρρωστο, αφού η μητέρα του, η 47χρονη Ιρίνα Γκαρατσένκο, «απουσίαζε για μέρες», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές της πρόσφεραν νερό και «ήπιε δύο λίτρα» ενώ οι ερευνητές πιστεύουν ότι «έφερε σημάδια ανορεξίας»

Οι γείτονεςδήλωσαν ότι πριν από πέντε χρόνια η μητέρα είχε φέρει στο σπίτι ένα μωρό αλλά στη συνέχεια πίστεψαν ότι το μωρό είχε πάει να ζήσει με τηγιαγιά του. Ο σύζυγός της απελάθηκε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα όμως με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το παιδί πρέπει να ζούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο διαμέρισμα και ίσως να μην είχε βγει ποτέ έξω.

Μετά την διάσωση του παιδιού από την αστυνομία, η μητέρα επέστρεψε και συνελήφθη από τις Αρχές με την υποψία της «απόπειρας δολοφονίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις