Επίθεση Νέα Ζηλανδία: Τι σημαίνει το Tours732 στο όπλο του μακελάρη;

Επίθεση Νέα Ζηλανδία: Τι σημαίνει το Tours732 στο όπλο του μακελάρη;

Ο 28χρονος Αυστραλός μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είχε γραμμένα στο αυτόματο όπλο του πολλά συνθήματα, μεταξύ των οποίων και το Turkofagos. Είχε όμως και αναφορά στο Tours732.

Τι σημαίνει αυτό;

Πρόκειται για την μάχη του Πουατιέ (732) ή μάχη της Τουρ (όπως είναι επίσης γνωστή).

Ήταν μια μάχη μεταξύ των ενωμένων δυνάμεων των Φράγκων και των Βουργουνδών υπό την ηγεσία του Κάρολου Μαρτέλου ενάντια στους Άραβες υπό τον Αμπντούλ Ραχμάν Ιμπίν Αλ Γκαφίκι που ήδη είχαν προωθηθεί και καταλάβει την Ισπανία.

Η μάχη έληξε με νίκη των πρώτων.

Για την ακρίβεια, η μάχη διεξήχθη μεταξύ των πόλεων Τουρ και Πουατιέ και αποτελεί ορόσημο για την ευρωπαϊκή μεσαιωνική ιστορία, καθώς αυτή έκρινε την αποσόβηση του κινδύνου από την αραβική εξάπλωση στην Δυτική Ευρώπη.

Ο Κάρολος, νικώντας κατά κράτος την αραβικό στρατό και διακόπτοντας την αραβική προέλαση στην καρδιά του δυτικού ευρωπαϊκού μεσαιωνικού χώρου, εδραίωσε την ισχύ του και αποκλήθηκε Μαρτέλος, δηλ. σφυροκόπος, από το ανελέητο σφυροκόπημα των αντιπάλων του.

Επίθεση Νέα Ζηλανδία: Turkofagos έγραφε ο δράστης στο όπλο που σκόρπισε το θάνατοΣτο όπλο του είχε γράψει πολλά ονόματα και ιστορικές αναφορές από μάχες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με πληροφορίες από τη Wikipedia