Το πρώτο κομμάτι της επιχείρησης για την αποκατάσταση της τάξης στην Ουτρέχτη ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη του Γκιοκμέν Τανίς, εντούτοις υπάρχει κι ένα δεύτερο, εξίσου σημαντικό ζήτημα, προς επίλυση. Τι ώθησε τον Τούρκο να ανοίξει πυρ σε κεντρικό σημείο της πόλης και να αφαιρέσει τρεις ζωές, ενώ θα μπορούσε να είχε αφαιρέσει και πολύ περισσότερες.

Όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν αν τα κίνητρα του δράστη ήταν προσωπικά ή αν η επίθεση σχετίζεται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Ανάλογες έρευνες διεξάγουν και οι ολλανδικές αρχές οι οποίες μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχαν σαφή εικόνα όπως προκύπτει από δήλωση του πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, που τόνισε ότι «τα κίνητρα του δράστη είναι ακόμη ασαφή. Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα και φήμες».

Αυτό, πάντως, που πιστώνεται η ολλανδική αστυνομία στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η πολύ γρήγορη αντίδρασή της που έφερε και αποτελέσματα. Οι αρχές αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή τον δράστη μέσω εικόνων από κάμερες ασφαλείας, ενημέρωσαν τους πολίτες δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία του και αξιοποιώντας πληροφορίες έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις