Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε εκ νέου τα ΜΜΕ ότι κάλυψαν με μεροληπτικό τρόπο την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που διεξήγαγε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, λέγοντας ότι είναι «ο εχθρός του λαού» και «το αληθινό κόμμα της αντιπολίτευσης».

«Επί δύο χρόνια [τα ΜΜΕ που απευθύνονται στο μεγάλο κοινό] προώθησαν αυτό το παραλήρημα περί ρωσικής συνέργειας, ενώ ήξεραν από πάντα ότι δεν υπήρχε συνέργεια. Είναι πραγματικά οι εχθροί του λαού και το αληθινό κόμμα της αντιπολίτευσης», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μάλερ, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε συμφωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος συνηθίζει να χρησιμοποιεί την έκφραση «εχθρός του λαού» προκειμένου να χαρακτηρίσει τα αμερικανικά ΜΜΕ, κατηγορώντας τα ότι καλύπτουν με δυσμενή προς αυτόν τρόπο την προεδρία του.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μιούλερ, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ικανοποιημένος αλλά και εκδικητικός.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έκαναν πραγματικά τρομερά πράγματα, θα έλεγα ακόμη και πράγματα που ανάγονται σε προδοσία εναντίον της πατρίδας μας», έγραψε σήμερα. «Πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωσή τους», απείλησε.

Η έκθεση του εισαγγελέα Μιούλερ, έπειτα από δύο χρόνια έρευνας, απαλλάσσει τον Τραμπ και το περιβάλλον του από τις υποψίες για συνέργεια με τη Ρωσία, σύμφωνα με μια σύνοψη του εγγράφου που δημοσιοποιήθηκε προχθές Κυριακή.

Ωστόσο «δεν απαλλάσσει» τον πρόεδρο από την κατηγορία για παρακώλυση της δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή.

Η έρευνα για ενδεχόμενη συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα και το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ το 2016 ήταν επί μακρόν ένα αγκάθι για τον Αμερικανό πρόεδρο, με αποτέλεσμα να πλανάται ακόμη και το ενδεχόμενο αποπομπής του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις