Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη σε έναν 23χρονο πρώην κατάδικο για ψευδή καταγγελία, αφού ισχυρίστηκε ότι είναι ένα αγόρι που είχε εξαφανιστεί στο Ιλινόι πριν από περίπου οκτώ χρόνια, μετά την αυτοκτονία της μητέρας τους.

Ο Μπράιν Μάικλ Ράινι κατηγορείται για ψευδή καταγγελία σε ομοσπονδιακή υπηρεσία, αφού εμφανίστηκε στο Νιούπορτ του Κεντάκι και ισχυρίστηκε ότι είναι 14 ετών και ονομάζεται Τίμοθι Πίτζεν. Υποστήριξε επίσης ότι δραπέτευσε από τους διακινητές ανθρώπων που τον κρατούσαν όμηρο επί οκτώ χρόνια.

Ο πραγματικός Τίμοθι Πίτζεν αγνοείται από το 2011, όταν ήταν μόλις 6 ετών.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


"Οι ψευδείς καταγγελίες όπως αυτή είναι οδυνηρές για τις οικογένειες των αγνοούμενων παιδιών αλλά επίσης μας αναγκάζουν να εκτρέψουμε πόρους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου για να τις ελέγξουμε", είπε ο Χερμπ Στέιπλετον, ο ειδικός πράκτορας που είναι επικεφαλής του FBI στο Σινσινάτι.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Ράινι έχει ισχυριστεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν ότι είναι παιδί, θύμα διακινητών λευκής σαρκός. Στις 7 Μαρτίου αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό ίδρυμα Μπέλμοντ του Σινσινάτι, αφού εξέτισε ποινή 14 μηνών για διάρρηξη και βανδαλισμό.

Ο Τίμοθι Πίτζεν αγνοείται από τον Μάιο του 2011, όταν η μητέρα του αυτοκτόνησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, αφού προηγουμένως τον είχε πάει βόλτα.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Η γυναίκα άφησε ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι το παιδί της "είναι ασφαλές, με ανθρώπους που τον αγαπούν και τον φροντίζουν", προσθέτοντας: "Δεν θα τον βρείτε ποτέ".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις