Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αλγέρι, για όγδοη συνεχόμενη Παρασκευή, ζητώντας την απομάκρυνση της κυβερνώσας ελίτ από την εξουσία, καθώς η Αλγερία ετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου.

Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης σε άλλες πόλεις, όπως στην Μπετζάια και το Τίζι Ούζου, στην επαρχία της Καβυλίας.

Παρά τη βροχή, πολλοί ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στους δρόμους της Κωνσταντίνης και της Άναμπα.

Ο επί 20 χρόνια πρόεδρος της χώρας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, υπέκυψε στις πιέσεις των διαδηλωτών και του στρατού και παραιτήθηκε πριν από 10 ημέρες.

Όμως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, καθώς πολλοί ζητούν την απομάκρυνση της ελίτ που κυβερνά τη χώρα μετά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία το 1962 αλλά και την ποινική δίωξη όσων θεωρούν διεφθαρμένους.

Μεταβατικός πρόεδρος για 90 ημέρες, μέχρι τις εκλογές της 4ης Ιουλίου, ανέλαβε ο Αμπντελκάντερ Μπενσαλάχ, ο πρόεδρος της Άνω Βουλής. "Όχι στον Μπενσαλάχ", φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές που έκαναν πορεία στο κέντρο του Αλγερίου. Κρατούσαν επίσης αφίσες με το σύνθημα "Μπενσαλάχ, πήγαινε να κοιμηθείς στο σπίτι σου" (σ.σ. και όχι στο προεδρικό μέγαρο) ενώ άλλα πλακάτ έγραφαν "Θέλουμε τη δίωξη όλων των διεφθαρμένων" και "Όχι στη συμμορία".

"Βγήκαμε στον δρόμο σήμερα για να δηλώσουμε ότι η θέση του Μπενσαλάχ είναι αντισυνταγματική. Δεν μας αξίζει η στρατιωτική διακυβέρνηση. Αξίζουμε μια δημοκρατική και ελεύθερη Αλγερία", δήλωσε ένας διαδηλωτής, ο Ναουάλ, στο πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις