Συνάντηση Τραμπ με τον γαμπρό του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον για τους S-400

Συνάντηση Τραμπ με τον γαμπρό του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον για τους S-400

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν Αλμπαϊράκ συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο άντρες συζήτησαν στην Ουάσινγκτον το ζήτημα της αγοράς των ρωσικών πυράυλων S-400, θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει σοβαρές διαφωνίες μεταξύ Λευκού Οίκου και Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον Αλμπαϊράκ, ο Τραμπ είδε με κατανόηση την τουρκική πλευρά.  

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ επίσης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, δήλωσε ενημερωμένη πηγή.

Η πηγή δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Κούσνερ, που είναι ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι ο γαμπρός του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλμπαϊράκ στην Ουάσινγκτον, διάρκειας σχεδόν μίας εβδομάδας.

Νωρίτερα, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι είχε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς στην Ουάσινγκτον, μετά την παρουσίαση των σχεδίων για την αλλαγή πορείας της κλυδωνιζόμενης τουρκικής οικονομίας.

Ο Αλμπαϊράκ είπε σε αμερικανούς και τούρκους επιχειρηματίες πως είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και «καρποφόρες» επαφές στον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας έκρινε πως Ουάσινγκτον και Άγκυρα πρέπει να ενισχύσουν την εταιρική τους σχέση παρά τις διαφορές τους σε κάποια ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ