Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την πολυαναμενόμενη έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλεργια την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

Το κείμενο αυτό, έκτασης 400 σελίδων, περιέχει τα συμπεράσματα της έρευνας που κράτησε 22 μήνες και έριξε βαριά σκιά στους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Από το έγγραφο έχουν αφαιρεθεί "ευαίσθητες" λεπτομέρειες από τις οποίες θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα μαρτύρων, καθώς και δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.

Για "νίκη" του Ντόναλντ Τραμπ κάνουν λόγο νομικοί σύμβουλοι του αμερικανού προέδρου, ενώ ο ίδιος πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για μια "καλή ημέρα".

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης, θεωρείται βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει μια νέα πολιτική μάχη στο Κογκρέσο, ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2020, με τον Ντόναλντ Τραμπ να στοχεύει στην επανεκλογή του σε μια βαθιά διχασμένη χώρα.

Στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το προεκλογικό επιτελείο του δεν συνέπραξαν αθέμιτα με τη Ρωσία, όπως είχε προαναγγείλει τον περασμένο μήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, κατέληξε η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερ Μιούλερ.

Η έκθεση έκτασης 448 σελίδων, που δόθηκεστη δημοσιότητα, παρουσιάζει τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε επί 22 μήνες η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα.

Περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πώς ο πρόεδρος επιχείρησε να απομακρύνει τον ίδιο τον Μιούλερ, διέταξε μέλη της κυβέρνησής του να διακηρύξουν δημοσίως την αθωότητά του και άφησε έναν πρώην συνεργάτη του να πιστεύει ότι θα του δοθεί χάρη, για να τον εμποδίσει να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Τραμπ ήθελε να πιστεύει ο Πολ Μάναφορτ, ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του, ότι θα έπαιρνε προεδρική χάρη. Ο ίδιος ο Μάναφορτ είχε πει στον αναπληρωτή του, τον Ρικ Γκέιτς (σ.σ. ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος για άλλη υπόθεση που προέκυψε από την έρευνα του Μιούλερ) ότι ένας προσωπικός σύμβουλος του προέδρου του είπε ότι "θα μας φροντίσουν".

Ο Μάναφορτ παραδέχτηκε ότι είχε μοιραστεί δεδομένα και είχε συζητήσει τη στρατηγική του επιτελείου του Τραμπ για να νικήσει στις μεσοδυτικές Πολιτείες, με τον Ουκρανορώσο πολιτικό σύμβουλο Κονσταντίν Κιλίμνικ. Έδωσε επίσης την εντολή στον Γκέιτς να δώσει στοιχεία στον Κιλίμνικ, από τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2016.

Από τον Αύγουστο του ίδιου έτους μέχρι τον άνοιξη του 2018 συζήτησε κατ' επανάληψη με τον Κιλίμνικ και ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός αυτόνομου, φιλορωσικού καθεστώτος στην ανατολική Ουκρανία. Το σχέδιο αυτό ήταν ένας τρόπος για να αποκτήσει τον έλεγχο της ανατολικής Ουκρανίας η Ρωσία "από την πίσω πόρτα", παραδέχτηκε ο ίδιος. Από την έρευνα όμως δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι ο Μάναφορτ είχε παρουσιάσει αυτό το ειρηνευτικό σχέδιο στον Τραμπ.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα "εύλογο επιχείρημα" ότι ο γιος του προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών. Παράλληλα όμως, οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να πετύχουν την καταδίκη του.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Τραμπ Τζούνιορ είχε έρθει σε επαφή με τον ιστότοπο WikiLeaks κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Από το WikiLeaks του εστάλη ένας κωδικός πρόσβασης για τον ιστότοπο putintrump.org και ο ίδιος είπε αργότερα σε μέλη της προεκλογικής ομάδας ότι τον χρησιμοποίησε επιτυχώς.

Το WikiLeaks ζήτησε από τον υιό Τραμπ να του στείλει μέσω του Twitter έναν υπερσύνδεσμο για τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τζον Ποντέστα, του επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον, κάτι που εκείνος έκανε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ Τζούνιορ, ο Μάναφορτ ή ο γαμπρός του προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, γνώριζαν ότι οι ενέργειές τους παραβίαζαν τον νόμο.


"Ω,Θεέ μου…Την έχω άσχημα"

Η έκθεση τουΡόμπερτ Μιούλερπεριλαμβάνει μια σειρά από περιστατικά στα οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε ενέργειες για να δυσκολέψει τις έρευνες. Ο ειδικός εισαγγελέας δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα για το αν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης δικαιοσύνης, όμως ταυτόχρονα δεν τον απαλλάσσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίστευε ότι ο διορισμός ενός ειδικού εισαγγελέα που θα αναλάμβανε την ομοσπονδιακή έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 θα σήμαινε "το τέλος της προεδρίας του", σύμφωνα με την έκθεση του Ρόμπερτ Μιούλερ.

Όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ενημέρωσε τον Τραμπ για τον διορισμό του Μιούλερ τον Μάιο του 2017, ο πρόεδρος έγειρε πίσω στην καρέκλα του και είπε: "Ω,Θεέ μου. Αυτό είναι φριχτό. Είναι το τέλος της προεδρίας μου. Την έχω άσχημα".

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ρώτησε τον Σέσιονς, τον οποίο επέκρινε για μήνες επειδή είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα: "Πώς το επέτρεψες να γίνει αυτό, Τζεφ" και σχολίασε ότι ο υπουργός τον απογοήτευσε.

Ο Σέσιονς, ο οποίος παραιτήθηκε τελικά τον περασμένο Νοέμβριο, θυμάται ότι ο Τραμπ του είπε: "Υποτίθεται ότι θα με προστάτευες" ή κάτι παρόμοιο.

"Όλοι λένε ότι αν εμπλακεί ένας από αυτούς τους ανεξάρτητους ερευνητές, καταστρέφεται η προεδρία σου. Θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια και δεν θα είμαι σε θέση να κάνω τίποτα. Είναι το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ", φέρεται εξάλλου να είπε ο Ταρμπ, σύμφωνα με την έκθεση.

Τον Ιούνιο του 2017 ο Τραμπ έδωσε εντολή στον επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν να διαμηνύσει στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ότι ο Μιούλερπρέπει να απομακρυνθεί από την έρευνα λόγω "αντικρουόμενων συμφερόντων". Ο ΜακΓκαν αρνήθηκε να υπακούσει. Επίσης, ο πρόεδρος είχε κατ' επανάληψη ζητήσει από τον ΜακΓκαν να παρέμβει στο υπουργείο Δικαιοσύνης αφού ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ αποκάλυψε στο Κογκρέσο ότι διεξάγεται έρευνα .

Υπάρχουν "ουσιαστικές αποδείξεις" που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Τραμπ απέλυσε τον Κόμεϊ το 2017 λόγω της "απροθυμίας" του τελευταίου να δηλώσει δημοσίως ότι ο πρόεδρος δεν ήταν υπό έρευνα.

Ο Μιούλερ αναφέρεται επίσης σε "κάποιες ενδείξεις" ότι ο Τραμπ γνώριζε για τις επαφές που είχε ο πρώην σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Μόσχα (έγιναν πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος). Όμως αυτές οι ενδείξεις είναι "ατελέσφορες" και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποδειχθεί ότι υπήρξε πρόθεση παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στον Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, τον πρώην διευθυντή του προεκλογικού επιτελείου του, να ζητήσει από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς να δηλώσει δημοσίως ότι η ρωσική έρευνα είναι "πολύ άδικη".

Η ομάδα του Μιούλερδεν κλήτευσε τον ίδιο τον Τραμπ για να καταθέσει στον ειδικό εισαγγελέα επειδή, όπως εξηγείται στην έκθεση, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε "ουσιαστική καθυστέρηση" στα τελευταία στάδια της έρευνας. Ταυτόχρονα, αποδέχτηκε την πάγια θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί να διωχθεί για ποινικό αδίκημα.


Πανηγυρίζει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσεότι "έχει μια καλή ημέρα", μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των 400 και πλέον σελίδων του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, έπειτα από 22 μήνες ερευνών, τονίζοντας:

"Ονομάζεται (απουσία) συνωμοσίας, (απουσία) παρακώλυσης".

"Παρεμπίπτοντος, ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα υπάρξει", είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε μια εκδήλωση με τραυματισμένους στρατιώτες στον Λευκό Οίκο.

"Πρέπει να φθάνουμε στο βάθος τέτοιων πραγμάτων, θα έλεγα, και αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ ξανά… σε άλλον πρόεδρο".


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Λίγο νωρίτερα, η ομάδα νομικών συμβούλων του μεγιστάνα ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα αθωώνει τον Τραμπ και δείχνει ότι ενήργησε σωστά όταν απέλυσε τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον πρώην διευθυντή του FBI.

"Τα αποτελέσματα της έρευνας συνιστούν ολοκληρωτική νίκη για τον πρόεδρο… είναι σαφές ότι δεν διαπράχθηκε καμία εγκληματική ενέργεια"τονίζουν οι δικηγόροι του Ρούντι Τζουλιάνι, Τζέι Σεκουλόου, Τζέιν Ράσκιν και Μάρτιν Ράσκιν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Αναλυτικά η δήλωσή τους είναι η εξής:

"Τα αποτελέσματα της έρευνας ισοδυναμούν με ολοκληρωτική νίκη για τον Πρόεδρο. Η έκθεση υπογραμμίζει όσα υποστηρίζαμε από την αρχή, δεν υπήρξε συνωμοσία, δεν υπήρξε παρακώλυση. Έπειτα από μια έρευνα 17 μηνών, καταθέσεις από περίπου 500 μάρτυρες, την έκδοση 2800 κλητεύσεων, την εκτέλεση περί των 500 ενταλμάτων ερευνών, τις εφόδους νωρίς το πρωί, την εξέταση περισσότερων από 1,4 εκατομμυρίων σελίδων εγγράφων και την άνευ προηγουμένου συνεργασία του Προέδρου, είναι σαφές ότι δεν διαπράχθηκε καμία εγκληματική ενέργεια. Τίποτα δεν παρακρατήθηκε. Τίποτα δεν αποκρύφηκε. Τίποτα δεν διεγράφη. Τίποτα δεν καταστράφηκε και τίποτα δεν αποχρωματίστηκε".

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της πλειοψηφίας (Ρεπουμπλικάνοι) στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ σημείωσε:

"Το έθνος είναι τυχερό που διαθέτει έναν ηγέτη όπως τον Μπιλ Μπαρ προκειμένου να διασφαλίσει τη μέγιστη πιθανή διαφάνεια, την ώρα που προστατεύει προσεκτικά απόρρητο υλικό και νομικά περιορισμένες πληροφορίες των ενόρκων. Όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, ανυπομονώ να ξαναμελετήσω την έκθεση".


Οι Δημοκρατικοί

Στον αντίποδα, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών κι υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα Καμάλα Χάρις σημείωσε σχετικά με την έκθεση Μιούλερ:

"Το Κογκρέσο πρέπει να παραλάβει αυτήν την έκθεση, στην πλήρη μορφή της, μαζί με το ανακριτικό υλικό. Ως μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, γνωρίζω ότι η εκδοχή της έκθεσης, με τις επιλεκτικά διαγεγραμμένες πληροφορίες, δεν επαρκεί για το Κογκρέσο προκειμένου να εκπληρώσει την ευθύνη του να έχει μια ουσιαστική επίβλεψη αυτής της έρευνας και των αποφάσεων που έλαβαν αξιωματούχοι της διοίκησης Τραμπ…".

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός Τζέραλντ Νάντλερ, ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει κλήτευση προκειμένου να του επιδοθεί η πλήρης αναφορά του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλεραλλά και το υποστηρικτικό υλικό που συγκέντρωσε κατά την έρευνά του για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε επιστολή του, ο Νάντλερ ζητά επίσης από τον Μιούλερνα καταθέσει στην Επιτροπή το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από τις 23 Μαΐου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

"Ακόμη και στη μη πλήρη μορφή της, η έκθεση Μιούλερπαρουσιάζει ανησυχητικές αποδείξεις που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη", ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

"Τώρα, επαφίεται στο Κογκρέσο να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο για τις πράξεις του", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Νάντλερ, η έκθεση δείχνει ότι ο Μιούλερεπέλεξε να μην ασκήσει διώξεις εν μέρει επειδή η πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης θέλει να μην διώκεται ένας εν ενεργεία πρόεδρος.

Εξάλλου, οι δύο κορυφαίοι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο, η Νάνσι Πελόζι και ο Τσακ Σούμερ, σε κοινή ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι η έκθεση του Μιούλερυπονομεύει τον ισχυρισμό του υπουργού Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν παρακώλυσε τη δικαιοσύνη.

"Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές μεταξύ του τι λέει ο υπουργός Μπαρ για την παρακώλυση και τις λέει ο ειδικός εισαγγελέας Μιούλερ. Καθώς συνεχίζουμε τη μελέτη της έκθεσης, ένα πράγμα είναι σαφές: ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπαρ παρουσίασε ένα συμπέρασμα, ότι ο πρόεδρος δεν παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη, ενώ η έκθεση του Μιούλερφαίνεται να υπονομεύει αυτό το εύρημα", πρόσθεσαν.


"Δεν βρέθηκαν στοιχεία για συνωμοσία"

Εν τω μεταξύ, ο Ουίλιαμ Μπαρ υπερασπίστηκε με σθένος τον πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι στην έρευνα δεν βρέθηκαν στοιχεία για συνωμοσία ανάμεσα στο επιτελείο Τραμπ και τη Μόσχα.

"Ο πρόεδρος Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Καθώς είχε μόλις ξεκινήσει τη θητεία του επιδιώκοντας να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος, ομοσπονδιακοί πράκτορες και εισαγγελείς ήλεγχαν (ήδη) εξονυχιστικά τη διαγωγή του προτού και αφότου ανέλαβε καθήκοντα αλλά και τη διαγωγή ορισμένων συνεργατών του", σημείωσε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επιδιώκοντας να καθορίσει τη ρητορική σε μια ημέρα ορόσημο για την ταραχώδη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

"Την ίδια ώρα, ακούγονταν ατέρμονες εικασίες στα ΜΜΕ σχετικά με την προσωπική ενοχή του προέδρου. Κι όμως, όπως ο ίδιος διαβεβαίωνε από την αρχή, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία συνωμοσία", τόνισε ο Μπαρ, ένας από τους λίγους ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν την έκθεση.

Λεπτά αφότου ο Ουίλιαμ Μπαρ ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε μια φωτογραφία του στο Twitter, ενώ τον περιέβαλλε ομίχλη, με τη φράση:
"Όχι συνωμοσία. Όχι παρακώλυση. Για τους μισάνθρωπους και τους ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκρατικούς. Το παιχνίδι τελείωσε (GAME OVER)".Όπως επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, οι προσωπικοί δικηγόροι του μεγιστάνα προέδρου, " είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν την τελική εκδοχή της έκθεσης (με τα σημεία που είχαν διαγραφεί) προτού η έκθεση δημοσιοποιηθεί", μια αποκάλυψη που είναι βέβαιο ότι θα εξοργίσει τους Δημοκρατικούς.

ρωσική κυβέρνηση επιδίωξε να παρέμβει στην εκλογική μας διαδικασία, όμως χάρη στην ενδελεχή έρευνα του ειδικού εισαγγελέα, τώρα γνωρίζουμε ότι Ρώσοι μυστικοί πράκτορες, που διέπραξαν αυτές τις δολοπλοκίες, δεν είχαν τη συνεργασία του προέδρου Τραμπ ή του επιτελείου του Τραμπ", τόνισε ο Ουίλιαμ Μπαρ.

Η έκθεση υπόσχεται να παράσχει νέες λεπτομέρειες για ορισμένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της έρευνας, μεταξύ αυτών το εύρος και τη φύση της αλληλεπίδρασης του επιτελείου Τραμπ με τη Ρωσία και τις ενέργειες που ο Αμερικανός πρόεδρος ενδεχομένως έκανε για να καθυστερήσει την έρευνα, μεταξύ άλλων την απόλυση, το 2017, του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Ο Ουίλιαμ Μπαρ, εξάλλου, αναφέρθηκε σε "10 περιστατικά" που τροφοδότησαν τις υποψίες περί παρακώλυσης της Δικαιοσύνης από τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο.

"Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο πρόεδρος ήταν αγανακτισμένος κι εξοργισμένος, ειλικρινά πεπεισμένος ότι αυτή η έρευνα στρέφεται κατά της προεδρίας του".

"Εντούτοις, ο Λευκός Οίκος συνεργάστηκε πλήρως με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα" και ο "πρόεδρος δεν ενέργησε με στόχο να στερήσει από εκείνη έγγραφα και μαρτυρίες…", διαβεβαίωσε ο Μπαρ.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς γιατί ο Ρόμπερτ Μιούλερδεν προσεκλήθη στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπαρ απάντησε ότι από τον ειδικό εισαγγελέα απλά "ζητήθηκε… να μου παράσχει μια εμπιστευτική έκθεση. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να συζητήσω τη δική μου απάντηση σε αυτήν την έκθεση και την απόφασή μου, απόλυτα προαιρετική, να τη δημοσιοποιήσω, δεδομένου ότι αυτές οι εκθέσεις υποτίθεται δεν δημοσιοποιούνται".

"Αυτό είναι που μετράει. Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια ερευνών, χιλιάδες κλητεύσεις, εκατοντάδες εντάλματα και καταθέσεις μαρτύρων, ο ειδικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση υποστήριξε τις προσπάθειες παράνομης παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016, όμως δεν διαπίστωσε ότι το επιτελείο του Τραμπ ή άλλοι Αμερικανοί συνωμότησαν σε αυτές τις προσπάθειες", είπε ο Ουίλιαμ Μπαρ.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης ενδέχεται να βαθύνει το ήδη βαθύ ρήγμα μεταξύ των Ρεπουμπλικανών του Ντόναλντ Τραμπ και των επικριτών τους Δημοκρατικών, που καλούνται να αποφασίσουν πόσο σκληρή στάση θα τηρήσουν, ενώ προετοιμάζουν τη διεξαγωγή ερευνών στο Κογκρέσο σε βάρος της διοίκησης Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί δεν κρύβουν την οργή τους, επειδή ο Μπαρ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την έκθεση προτού τη διαβιβάσει στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις