Εντατικές είναι οι έρευνες των κυπριακών Αρχών, προκειμένου να εξιχνιάσουν τυχόν άλλους φόνους που διέπραξε ο 35χρονος "Ορέστης" και να εντοπίσουν τις σορούς. Ύστερα από την ανακάλυψη δύο πτωμάτων και τις άκαρπες -μέχρι στιγμής- έρευνες για να βρεθεί το πτώμα της 6χρονης Σιέρα, οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε ένα τρίτο πιθανό θύμα.

Πρόκειται για την 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα, επίσης υπηκοότητας Φιλιππίνων, που αγνοείται από τον Δεκέμβριο του 2017.


Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα οι κυπριακές Αρχές έκαναν φύλλο και φτερό το σύνολο των προσωπικών αντικειμένων του 35χρονου λοχαγού.

Μεταξύ των πραγμάτων που εξετάστηκαν ήταν και στικάκια USB καθώς και σκληροί δίσκοι από υπολογιστές του.

Σε ένα από τα αρχεία του, σύμφωνα με το SigmaLive, βρέθηκε μια φωτογραφία της 29χρονης αγνοούμενης Μαρικάρ.

Νέες κατηγορίες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», η ανεύρεση της φωτογραφίας της Μαρικάρ θεωρείται ως τεκμήριο συμμετοχής του στον πιθανολογούμενο φόνο της, παρότι δεν έχει βρεθεί η σορός της.

Η αστυνομία, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ζήτησε την έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για τον τρίτο φόνο.

Το δικαστήριο ενέκρινε το ένταλμα και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, θα αποφασιστεί αν θα εγκριθεί και νέο διάταγμα προφυλάκισης, που να αφορά την δολοφονία της Μαρικάρ.


Είχε επικοινωνήσει με τη Μαρικάρ

Από την ανάλυση στους υπολογιστές του 35χρονου και στα κινητά του τηλέφωνα, σύμφωνα με τον «Πολίτη», προέκυψε ότι ο «Ορέστης» είχε έρθει σε επαφή μαζί της.

Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, ο 35χρονος είχε επίσης χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνο της 29χρονης, στέλνοντας σε φίλη της ένα παραπλανητικό μήνυμα, που ανέφερε ότι θα επισκεπτόταν τα κατεχόμενα.

Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα Φιλιππινέζικα, όμως αποδείχθηκε πως είχε χρησιμοποιηθεί διαδικτυακή υπηρεσία μετάφρασης.


Οικογένεια της Μαρικάρ: Δεν κινητοποιήθηκαν οι Αρχές

Σύμφωνα με το Σίγμα, τόσο η μητέρα της Μαρικάρ όσο και η αδερφή της, αλλά και ο εργοδότης της, υποστήριξαν ότι παρά τις εκκλήσεις τους η κυπριακή αστυνομία δεν ερεύνησε με προσοχή την εξαφάνισή της.

Συγκεκριμένα υποστήριξαν ότι έκαναν τρεις διαφορετικές καταγγελίες για την εξαφάνισή της, δίχως ωστόσο να κινητοποιηθούν επαρκώς οι Αρχές.

Η αδερφή της Μαρικάρ, που διαμένει στις Φιλιππίνες και από τον Δεκέμβριο του 2017 φροντίζει το παιδί της αδερφής της, ανέφερε ότι χρειάστηκαν προσπάθειες μηνών για να εισακουστεί από την κυπριακή αστυνομία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις