Κύπρος - Serial Killer: Μεγάλη επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη για να βρεθεί η 6χρονη Σιέρα

Κύπρος - Serial Killer: Μεγάλη επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη για να βρεθεί η 6χρονη Σιέρα

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη προκειμένου να βρεθεί και η δεύτερη βαλίτσα που κατά τα λεγόμενα του Νίκου Μεταξά, του Serial Killer της Κύπρου, περιέχει το πτώμα της 6χρονης Σιέρα. 

Μετά από πολύωρη επιχείρηση, δύτες με τη βοήθεια σκάφανδρου κατάφεραν την Κυριακή του Πάσχα (28.04.2019) να ανασύρουν από την "Κόκκινη Λίμνη" στο Μισερό, τη μία από τις τρεις βαλίτσες θανάτου, στις οποίες ο 35χρονος Ίλαρχος ισχυρίζεται ότι έκρυψε τα θύματα του, πριν τα ρίξει στο νερό.
 
Η Κόκκινη Λίμνη, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη  Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την  Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες.
 
Tο σημείο υποδείχθηκε όταν ο κατά συρροή δολοφόνος πήρε την απόφαση να φέρει στο φως, όσα εκ προ μελέτης διέπραξε τουλάχιστον τα τελευταία 3,5 χρόνια.
 
Η πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα που ανασύρθηκε, ανοίχθηκε στην παρουσία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας και των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή.
 
Στη συνέχεια ολόκληρο το εύρημα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα ανaμένεται, στην παρουσία ανθρωπολόγων να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή αλλά και ταυτοποίηση του θύματος.
 
Οι Αρχές θα συνεχίσουν ακατάπαυστα και τη Δευτέρα του Πάσχα (29.04.2019) τις έρευνές τους προκειμένου να ανασύρουν και τη 2η βαλίτσα.
 
Την ίδια στιγμή, έρευνες διεξάγονται στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο όπου ο 35χρονος φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra.
 
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, από αντικείμενο, το οποίο εντοπίστηκε στο νερό, είναι οι Αρχές, με τις έρευνες εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra να παραμένουν άκαρπες.
 
Την ίδια ώρα το βλέμμα είναι στραμμένο και στα κατεχόμενα μετά την πληροφορία ότι ο 35χρονος ενδεχομένως να συνδέεται με τη δολοφονία γυναίκας από το Βιετνάμ, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στις 6 Ιανουαρίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον αυτοκινητόδρομο, που οδηγεί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.
 
Στην Κύπρο, για να συνδράμει στο έργο των Αρχών, φθάνει σήμερα ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στα εγκλήματα κατά συρροή δολοφόνων.
 
Πρόκειται για κλινικό ψυχολόγο, Ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, ειδικό ανακριτή και ειδικό εμπειρογνώμονα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι ξένοι ειδικοί -μεταξύ άλλων- θα λάβουν μέρος και σε νέα ανάκριση του ίλαρχου, με στόχο να εξακριβωθεί το εύρος των φρικιαστικών εγκλημάτων του.
 
Τη συνδρομή των Βρετανών εμπειρογνωμόνων έχει ζητήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αφότου ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα, με το αίτημα να γίνεται αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: sigmalive.com