Κυριολεκτικά από μια κλωστή δείχνει να κρέμεται η κατάσταση στη Βενεζουέλα, καθώς ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, κάλεσε σε στρατιωτική επέμβαση, ενώ η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο μιλά από την πρώτη στιγμή για απόπειρα πραξικοπήματος.

Στους δρόμους του Καράκας ξέσπασαν ταραχές, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, ένας αξιωματικός του στρατού τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα.Επίσης, ένα όχημα της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας παρέσυρε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από μια στρατιωτική βάση στο Καράκας.

Οι συγκρούσεις είναι σφοδρές, με πυροβολισμούς, χημικά και μάχες σώμα με σώμα να συνθέτουν το κλίμα με άρωμα… εμφυλιοπολεμικό.

Η ηγεσία του Μαδούρο τονίζει εξαρχής πως μόλις μια μικρή μερίδα του στρατού στηρίζει τον Γκουαϊδό, με τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, στην μοναδική του δημόσια τοποθέτηση μέχρι στιγμής να αναφέρει πως έχει πάρει διαβεβαιώσεις από ανώτατους στρατιωτικούς πως τον στηρίζουν ακόμη.

Αυτό φαίνεται και από αρκετά βίντεο που κατακλύζουν τα social media και δείχνουν στρατιώτες να ορκίζονται πίστη στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, με τους ανωτέρους τους να δίνουν… τον ρυθμό.

Διαβάστε: Συγκρούσεις στους δρόμους της Βενεζουέλας: Ο Γκουαϊδό κάλεσε σε εξέγερση, ο Μαδούρο μιλάει για πραξικόπημα
Διαβάστε: Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο του Μαδούρο παρέσυρε διαδηλωτές


Δείτε τα σχετικά βίντεο:


Την ίδια ώρα, υπάρχει κινητικότητα από τους στρατιώτες και πολίτες που στηρίζουν τον Γκουαϊδό, με βίντεο να δείχνουν πορείες τους προς την προεδρική κατοικία…

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που ακολουθούν.Διαβάστε: Βενεζουέλα: Αξιωματικός τραυματίστηκε από σφαίρα έξω από τη βάση Λα Καρλότα

Ωστόσο, στους δρόμους γύρω από την προεδρική κατοικία,υποστηρικτές του Μαδούρο έχουν… πιάσει θέση από νωρίς, ώστε να αποτρέψουν τυχόν απόπειρα εισβολής σε κυβερνητικά κτίρια…


Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις