Ο δεύτερος κρατικός αξιωματούχος στην Κύπρο, που απομακρύνεται από τη θέση του, είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης».

Την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά και τις αντιδράσεις με αφορμή τον χειρισμό από πλευράς Αστυνομίας των υποθέσεων εξαφανισμένων προσώπων και τις δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων που έφερε η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου παραιτήθηκε την Πέμπτη και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Η παραίτηση του Ιωνά Νικολάου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και το άδειασμα του στην Αστυνομία, στην οποία καταλόγισε τις ευθύνες, ήταν μονόδρομος για τον Αρχηγό της Δύναμης, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς όμως να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας μετέβη στο Προεδρικό, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενημερώνοντάς τον για την πορεία του ανακριτικού έργου. Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοστόμου δεν θέλησε να σχολιάσει αναφορικά με το μέλλον του, παραπέμποντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Κύπρου ήταν εκείνος που τον έπαυσε από τα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις