Θρίλερ με πτώμα γυναίκας που βρέθηκε σε βαλίτσα

Θρίλερ με πτώμα γυναίκας που βρέθηκε σε βαλίτσα

Μια ιστορία που φέρνει αυτομάτως στο μυαλό τις έρευνες που γίνονται στην Κύπρο, αποτελεί από τα βασικά θέματα των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ. 

Στις 5 του περασμένου Φεβρουαρίου, εργάτες που εκτελούσαν εργασίες σε κτίριο, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, εντόπισαν στην άκρη ενός δρόμου μια βαλίτσα. Ανοίγοντάς την υπέστησαν ισχυρό σοκ, καθώς βρήκαν το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας.

Όπως προέκυψε από την εξέταση που έκαναν οι ιατροδικάστές, το πτώμα ανήκε στην 24χρονη Βαλερί Ρέγιες, η οποία πέθανε από ασφυξία. Η Ρέγιες ήταν δεμένη χειροπόδαρα και το στόμα της ήταν κλειστό με μονωτική ταινία. 

Βασικός ύποπτος ήταν εξ αρχής ο φίλος της. Ο οποίος υπέπεσε πολύ σύντομα στο λάθος που οδήγησε τις αρχές στα ίχνη του καθώς μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία, επιχείρησε να σηκώσει χρήματα με κάρτα της Ρέγιες. 

Ο Χαβιέρ ντα Σίλβα δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι η σύντροφός του έπεσε και κτύπησε το κεφάλι της, με το τραύμα να προκαλεί τελικά και το θάνατό της. 

«Δεν ήθελα να της κάνω κακό, δεν είμαι κακός άνθρωπος», υποστήριξε ωστόσο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης και ανάμεσα στα άλλα να πείσει τους δικαστές γιατί δεν παραδόθηκε αλλά αντιθέτως επιχείρησε να επωφεληθεί οικονομικά από τον θάνατο της φίλης του.