Ένα μεγάλο σημείο διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βρετανίας και στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς είναι η έλλειψη εγγυήσεων για το ότι ο διάδοχος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα τιμήσει την όποια συμφωνία για Brexit, δήλωσεο εκπρόσωπος για θέματα εμπορίου των Εργατικών, Μπάρι Γκάρντινερ.

Η Μέι, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί αν οι βουλευτές κάνουν δεκτό το σχέδιό της για το Brexit, ξεκίνησε διακομματικές συνομιλίες με τους Εργατικούς πριν από έναν μήνα μετά την απόρριψη τρεις φορές από το κοινοβούλιο της συμφωνίας της με την ΕΕ.

Όπως είπε στο Sky News ο Γκάρντινερ, "σε αυτό το στάδιο δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν μπορούμε να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο διάδοχος της Τερέζα Μέι θα τιμήσει τη συμφωνία και αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία διαφωνίας μας".


"Δύσκολες οι ευρωεκλογές για τους Τόρις"

Οι ευρωεκλογές θα είναι "δύσκολες" για τους κυβερνώντες συντηρητικούς, δήλωσεο υπουργός Παιδείας Ντέμιαν Χιντς ερωτηθείς σχετικά με εκείνους τους Τόρις που λένε ότι θα μεταφέρουν την πίστη τους στο νεοιδρυθέν Κόμμα του Brexit.

"Δεν νομίζω ότι κανένας αμφιβάλλει ότι αυτές θα είναι δύσκολες εκλογές για εμάς…για κάποιους ανθρώπους αυτή είναι η απόλυτη ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας", είπε ο ίδιος στην εκπομπή του BBC "The Andrew Marr Show" περιγράφοντας τις ευρωεκλογές ως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit για κάποιους.

Ο Χιντς προειδοποίησε εξάλλου τους συντηρητικούς βουλευτές και υπουργούς να μην ασκούν πιέσεις για πρώιμη αποχώρηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι καθώς η απομάκρυνσή της από την εξουσία δεν θα αλλάξει την αριθμητική στο κοινοβούλιο ως προς την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις