Ανάσταση είναι η ελληνική ομογένεια της Ίμβρου, μετά τη δολοφονία 89χρονου Έλληνα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα μέσα στο σπίτι του, στο νησί.

Πρόκειται για τον Ζ. Π., ο οποίος βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στο χωριό Ευλάμπιο της Ίμβρου από τον άνθρωπο που του πήγαινε φαγητό, καθώς ζούσε μόνος του και απομονωμένος.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο άνθρωπος βρέθηκε με δεμένα τα χέρια και τα πόδια πάνω στο κρεβάτι του, φέροντας κάποια χτυπήματα. Όχι, ωστόσο, κακοποιημένος. Επίσης, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, βρέθηκαν καμένοι οι τοίχοι εξωτερικά του σπιτιού του, καθώς και το χωράφι που περιβάλλει την οικία του.

Διαβάστε: Άγρια δολοφονία Έλληνα στην Ίμβρο – Βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα

Η σορός του μεταφέρθηκε στην Προύσα για νεκροψία και τα αποτελέσματα αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της τουρκικής αστυνομίας, η οποία –σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης- συνέλαβε ένα άτομο ενώ καταζητούνται άλλα τρία.

Από τον τρόπο που βρέθηκε δολοφονημένος ο 89χρονος Ίμβριος φαίνεται ότι κίνητρο αποτελούσε μάλλον η ληστεία και μάλιστα οι πρώτες υποψίες στρέφονται σε τσιγγάνους, χωρίς να αποκλείεται και άτομο του στενού του περιβάλλοντος που μπορεί να θέλησε να τον ληστέψει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες είχαν σκάψει σε διάφορα σημεία στην αγροικία και τον περιβάλλοντα χώρο, πιστεύοντας ότι ο μοναχικός ηλικιωμένος είχε κάπου κρυμμένες λίρες. Ο Ζ.Πήταν ευκατάστατος, αφού επί δεκαετίες διατηρούσε κατάστημα στο Ευλάμπιο.

Δεν είχε πολλούς συγγενείς, παρά μόνο μία ανιψιά που μένει στην Αθήνα. Ζούσε μοναχικά εκτός του χωριού και χωρίς ρεύμα, παρόλο που είχε μεγάλη περιουσία.

Η μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο ήταν με το μανάβη, που του πήγαινε κάθε μεσημέρι φαγητό. Την Δευτέρα (13.05.2019), ωστόσο ο μανάβης δεν κατάφερε λόγω δουλειάς να πάει και έστειλε κάποιον άλλον, ο οποίος και βρήκε νεκρό τον άτυχο ηλικιωμένο.

Τους εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας όμως, επισκέφθηκε μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας ο δήμαρχος της Ιμβρου Ουνάλ Τσετίν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις