Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ θα καλείται να πληρώνει ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β' εφόσον επιμείνει να μην κάνει το τεστ πατρότητας που ζητεί η 51χρονη Ντελφίν Μποέλ, η οποία δηλώνει ότι είναι κόρη του.

Η απόφαση αυτή του εφετείου αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια δικαστική διαμάχη που άρχισε το 2013.

Η Βελγίδα Ντελφίν Μποέλ, εικαστική καλλιτέχνης, δηλώνει ότι γεννήθηκε από τη μακροχρόνια σχέση που είχε τις δεκαετίες του 1960 και 1970 η μητέρα της, Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ με τον Αλβέρτο, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος και παντρεμένος από το 1959 με την Παόλα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Ο πρώην μονάρχης που βασίλεψε από το 1993 έως το 2013 και είναι ο πατέρας του νυν βασιλιά Φίλιππου, αρνείται ότι η Μποέλ είναι κόρη του.

Σε συνέχεια μιας νέας διαδικασίας αντιπαράθεσης τον Απρίλιο, το εφετείο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της Μποέλ, η οποία ζητούσε να επιβληθεί χρηματική ποινή στον πρώην βασιλιά, σύμφωνα με αντίγραφο της απόφασης που επικαλείται το AFP.

O 84χρονος πρώην βασιλιάς οφείλει πλέον να παρουσιαστεί στην αρμόδια δικαστική εμπειρογνώμονα η οποία θα κάνει ανάλυση DNA.

Σε περίπτωση που αρνηθεί, το δικαστήριο θα του επιβάλλει να πληρώνει στη Ντελφίν Μποέλ ημερήσιο πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις