Η αστυνομία στην Ιαπωνία πραγματοποίησε έρευνα σήμερα στο σπίτι του άνδρα ο οποίος, κρατώντας δύο μαχαίρια, επιτέθηκε χθες εναντίον μίας ομάδας μαθητριών κοντά στο Τόκιο σκοτώνοντας ένα κορίτσι και έναν γονέα.

Ο 51χρονος Ρουίτσι Ιβασάκι πέθανε από τα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του και το κίνητρό του παραμένει ακόμη άγνωστο.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το σπίτι του δράστη, το οποίο βρίσκεται κοντά στον τόπο του εγκλήματος στο νότιο προάστιο του Τόκιο Καβασάκι, σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν να κατανοήσουν για ποιο λόγο διέπραξε το έγκλημα αυτό.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας ζούσε με ηλικιωμένους συγγενείς του, όμως δεν έχουν δώσει άλλα στοιχεία για το προφίλ ή το επάγγελμά του.

Από την πλευρά της η αστυνομία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Αυτή η «φρικτή» πράξη, όπως τη χαρακτήρισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί, τοπική ώρα, στο Καβασάκι.

Ο δράστης εμφανίστηκε ξαφνικά και χωρίς να κάνει κανένα θόρυβο την ώρα που οι μαθήτριες περίμεναν το σχολικό τους λεωφορείο, προτού αρχίσει να επιτίθεται στα παιδιά τα οποία είχαν σχηματίσει μία ουρά για να μπουν στο σχολικό.

«Δεν μίλησε, δεν φώναξε. Δεν είπε λέξη. Γι' αυτό τα παιδιά δεν τον πρό(-)αν», δήλωσε ο Σατόρου Σιτόρι, διευθυντής του σχολείου όπου φοιτούν οι μαθήτριες. «Αν είχε εμφανιστεί φωνάζοντας, τα παιδιά ίσως είχαν προσπαθήσει να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Ένα κορίτσι 11 ετών και ένας διπλωμάτης 39 ετών, πατέρας μίας μαθήτριας, υπέκυψαν στα τραύματά τους. Δεκαεπτά άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, δεκαέξι μαθήτριες ηλικίας 6 με 12 ετών και μία γυναίκα.

Η επίθεση διήρκησε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου, ο οποίος επικαλέστηκε αστυνομικές πηγές. Εκτός από τα δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος δύο ακόμη εντοπίστηκαν στο σακίδιο του δράστη, το οποίο είχε αφήσει σε ένα μικρό κατάστημα από το οποίο βγήκε για να εξαπολύσει την επίθεση.

Το καθολικό σχολείο Caritas Gakuen, στο οποίο φοιτούν οι μαθήτριες, θα παραμείνει κλειστό όλη την εβδομάδα, ενώ θα προσφερθεί ψυχολογική βοήθεια στους μαθητές.

Τέτοιου είδους γεγονότα είναι σπάνια στην Ιαπωνία, η οποία θεωρείται ασφαλής χώρα, με τους μαθητές συχνά να πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο τους ή με τα μέσα μεταφοράς. Οι περισσότερες μαζικές σφαγές διαπράττονται με μαχαίρια ή ξίφη εξαιτίας των αυστηρών νόμων περί οπλοκατοχής που ισχύουν στην Ιαπωνία και τις περισσότερες φορές στόχος είναι ευάλωτοι άνθρωποι.

«Οι διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες θα συνεργαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών», δεσμεύθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα μετά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

Όλη η Ιαπωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και πολλοί κάτοικοι κατέθεταν σήμερα λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας, όπως και πολλά κουτάκια αναψυκτικών και χυμών, καθώς το ιαπωνικό έθιμο θέλει να προσφέρονται στους νεκρούς ποτά και τρόφιμα που τους άρεσαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις