Για την Κωνσταντινούπολη και τη Μεγάλη Ιδέα που εκπροσωπεί μίλησε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Πόλης και είπε πολλά και ενδιαφέροντα…

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, η κατάκτηση της Πόλης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του τουρκικού έθνους καθώς έτσι άνοιξε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή η πόρτα προς το Ισλάμ.

«Το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με την Κωνσταντινούπολη δεν έχει τελειώσει εδώ και 566 χρόνια. Εδώ και 566 χρόνια, υπάρχουν κάποιοι που ακόμη δεν μπορούν να σβήσουν από μέσα τους τον πόνο της απώλειας», τόνισε αρχικά και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην Αγιά Σοφιά αλλά και την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

«Πριν από δύο μήνες ο τρομοκράτης της Νέας Ζηλανδίας που σκότωσε με τον πιο απεχθή τρόπο 52 Μουσουλμάνους στην προσευχή της Παρασκευής, είπε ότι ‘θα απελευθερώσουμε την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες της’. Αυτές οι απειλές δεν είναι τυχαίες».

Ο Ερντογάν δεν άφησε έξω από το… κάδρο τους Πόντιους και τους Αρμένιους και προκλητικότατα δήλωσε ότι «οι συκοφαντίες περί Γενοκτονιών αμαυρώνουν την Ιστορία του έθνους μας. Εκείνοι που δυσφημούν το έθνος μας με τα γεγονότα του 1915 και μας συκοφαντούν για γενοκτονία στον Πόντο έχουν τις ίδιες προθέσεις. Σκοπός τους είναι να αποξέσουν τις αξίες του πολιτισμού μας, που συμβολίζεται με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, και να αφανίσουν την τουρκο-ισλαμική κληρονομιά, που προσέδωσε την πραγματική ταυτότητα στην Ανατολία. Αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Κωνσταντινούπολη δεν θα τελειώσει ποτέ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις