Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να σταλεί στην Ανατολική Μεσόγειο το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, ενώ τον Ιούλιο θα είναι έτοιμο να… πιάσει δουλειά και να ξεκινήσει τη νέα γεώτρηση, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε σε ομιλία του πως η γεώτρηση του «Πορθητή» στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Finike 1, ενώ παράλληλα προσέθεσε πως συνεχίζονται οι εργασίες για την τεχνολογική ανάπτυξη του δεύτερου γεωτρύπανου «Γιαβούζ».

«Έτσι στην ανατολική Μεσόγειο θα κυματίζει η σημαία μας στους δύο γίγαντες, τον Πορθητή και το Γιαβούζ. Όπως έχουμε πει πάντοτε, στις εργασίες έρευνας και γεώτρησης μας έχουμε δώσει προτεραιότητα στην προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της "ΤΔΒΚ". Ως Τουρκία ήμασταν πάντοτε υπέρ της λύσης στην Κύπρο και την Μεσόγειο και είμαστε οι πιο σημαντικοί υποστηρικτές του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η χώρα του δεν έχει πρόθεση ούτε να σφετεριστεί τα δικαιώματα κανενός ούτε, όμως, να επιτρέψει τον σφετερισμό των δικών της δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις