Οκτώ Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου στο βόρειο Σινά, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια ένα τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση, που είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου δυτικά του αλ Αρίς, πρωτεύουσας του βόρειου Σινά, «άφησε πίσω της οκτώ μάρτυρες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Πέντε «τρομοκρατικά στοιχεία» σκοτώθηκαν και κάποια ακόμη διέφυγαν, πρόσθεσε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν «τις κινήσεις τους».

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τρία μέλη παραστρατιωτικής οργάνωση που βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε σε μια περιοχή στην οποία οι αρχές της Αιγύπτου φοβούνται ότι το ΙΚ επιθυμεί να δημιουργήσει νέο προπύργιο μετά την ήττα του στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν εξαπολύσει από το 2018 μια τεράστια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις