Ο Μάικλ Γκόουβ, ένας εκ των υποψηφίων για τη διαδοχή της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος όταν έκανε χρήση κοκαΐνης πριν από 20 χρόνια, χλευάζοντας ταυτόχρονα τον αντίπαλό του στην κούρσα διαδοχής, Μπόρις Τζόνσον.

Σε επίμονες ερωτήσεις για την παραδοχή του ότι έκανε χρήση κοκαΐνης όταν ήταν δημοσιογράφος, ο Γκόουβ τόνισε ότι έσφαλε και ότι θα πρέπει να κριθεί από την θητεία του ως υπουργός.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Από τα περίοπτα στελέχη της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ του Brexit, ο Γκόουβ υπονόμευσε την προσπάθεια του Τζόνσον να εκλεγεί ηγέτης το 2016, αποσύροντας τη στήριξή του την τελευταία στιγμή και θέτοντας ο ίδιος υποψηφιότητα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Τζόνσον να αποχωρἠσει από την πρώτη κούρσα για εκλογή ηγέτη.

Μιλώντας για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο Γκόουβ σημείωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται έναν σοβαρό ηγέτη και σαρκάζοντας είπε:

«Αν φτάσω στον τελευταίο γύρο, που είμαι σίγουρος ότι θα φτάσω, με αντίπαλο τον κύριο Τζόνσον, αυτό είναι που θα του πω: ‘Κύριε Τζόνσον, ό,τι και αν κάνετε, μην αποχωρήσετε, το ξέρω ότι το κάνατε στο παρελθόν και ξέρω ότι ίσως δεν πιστεύετε μέσα στην καρδιά σας ότι μπορείτε να το κάνετε, αλλά τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος αξίζουν μια επιλογή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις