Κόλπος Ομάν: Το πλήρωμα παρατήρησε ένα ιπτάμενο αντικείμενο

Κόλπος Ομάν: Το πλήρωμα παρατήρησε ένα ιπτάμενο αντικείμενο

Μετά το βίντεο που δημοσιοποίησε τα ξημερώματα ο αμερικανικός στρατός και το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πενταγώνου, απεικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, καθώς προσεγγίζουν το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση χθες στον Κόλπο του Ομάν και αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του τάνκερ, έρχεται ακόμη μία μαρτυρία που δείχνει συντονισμένη επίθεση. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου Kokuka Courageous, «το πλήρωμα του πλοίου είδε ένα ιπτάμενο αντικείμενο πριν την έκρηξη και ότι δέχθηκε δύο επιθέσεις». 

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της εταιρείας αρνήθηκε πως το το Kokuka Courageous, το οποίο μετέφερε 25.000 τόνους μεθανόλης από τη Σαουδική Αραβία στη Σιγκαπούρη, χτυπήθηκε από τορπίλη.

Όπως υποστήριξε, το τάνκερ δέχθηκε δύο επιθέσεις με αρκετές ώρες διαφορά η μία από την άλλη. Μάλιστα, πριν τη δεύτερη έκρηξη, το πλήρωμα παρατήρησε «ένα περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο». 

Όπως, τέλος, ανέφερε, το πλήρωμα επισκεύασε τις ζημιές και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του.