Την υποστήριξή του στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στον αγώνα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος την Παρασκευή απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα, μετά από την πρώτη ψηφοφορία που τον έφερε προτελευταίο στις προτιμήσεις των βουλευτών, με 20 ψήφους.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Times, ο Χάνκοκ εξηγεί τους λόγους της απόφασής του, να στηρίξει το φαβορί της κούρσας διαδοχής, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στην προεκλογική του καμπάνια πρέσβευε ότι το κόμμα χρειάζεται ανανέωση από νέα πρόσωπα και ότι δεν πρόκειται να πιέσει προς την κατεύθυνση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία.

Όπως επεσήμανε στο άρθρο του, καθώς ο Τζόνσον θεωρείται ο πιο πιθανός νικητής του αγώνα, έφτασε η ώρα να ενωθούν όλοι γύρω του το συντομότερο δυνατό. Ο Χάνκοκ είπε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει διαβεβαιώσει ότι πρόκειται να κυβερνήσει ως συναινετικός Συντηρητικός για ένα έθνος και ότι θα στηρίξει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, και ότι ο ίδιος θα απαιτήσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και στα δύο αυτά θέματα.

Ο Χάνκοκ αναφέρει ότι συνομίλησε με όλους τους υποψήφιους και αναλογίστηκε αυτό που χρειάζεται για το εθνικό συμφέρον. «Εξετάζοντας όλες τις επιλογές, υποστηρίζω τον Μπόρις Τζόνσον, ως τον καλύτερο υποψήφιο για να ενώσει το Συντηρητικό κόμμα, ώστε να ολοκληρώσουμε το Brexit και στη συνέχεια να ενώσουμε τη χώρα με μία ανοιχτή, φιλόδοξη και προοδευτική ατζέντα, που θα επιτευχθεί με την ενέργεια που απαιτείται για την υλοποίησή της» γράφει.

Η στροφή του Χάνκοκ – του οποίου συνεργάτες υποστήριζαν την Παρασκευή ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μία συμμαχία των πιο μετριοπαθών δυνάμεων των Τόρις, απέναντι στους σκληρούς υποστηρικτές του Brexit – να στηρίξει τελικά τον Μπόρις Τζόνσον, είναι μία σημαντική ώθηση προς τον υποψήφιο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι όλοι οι υποστηρικτές του θα τον ακολουθήσουν σε αυτή την επιλογή. Ήδη ο Σκοτσέζος συντηρητικός βουλευτής Πολ Μάστερτον, δήλωσε ότι σκοπεύει στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία να στηρίξει τον υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης, Ρόρι Στιούαρτ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις