Εντείνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων οι οποίοι εκβιάζουν Αθήνα και Λευκωσία βάζοντας και την Αμμόχωστο στο "κάδρο", με φόντο τα μέτρα και τις κυρώσεις πουετοιμάζεται να ανακοινώσει η ΕΕ κατά της Άγκυρας λόγω των παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά την απόφαση να "ανοίξουν" τη σφραγισμένη πόλη, που έγινε πόλη- "φάντασμα" μετά την εισβολή του ’74, οι Τουρκοκύπριοι προκαλούν ξανά. Αυτή τη φορά με τα "όνειρα" να μετατρέψουν την περιοχή σε… Λας Βέγκας.

Το είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ. "Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, η οποία είναι πόλη φάντασμα, θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας", είπε μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο DHA και εκτός αυτού ονειρεύεται πως το ψευδοκράτος θα αποκτήσει "εμπορική αξία".

Ο Τατάρ θυμήθηκε πως (πριν την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο) παλιότερα τα Βαρώσια και η Αμμόχωστος προσέλκυαν διασημότητες όπως η Μέριλιν Μονρό και η Σοφία Λόρεν. Και τώρα πιστεύει πως "θα έρθουν και πάλι στα Βαρώσια οι διάσημοι του κόσμου και θα ζωντανέψει".

Ο "πρωθυπουργός" του ψευδοκράτους είπε επίσης ότι "το νομικό καθεστώς στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα οριστεί ξανά", υποστηρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν και οθωμανικές περιουσίες οι οποίες ανήκουν στη Διοίκηση Βακουφίων η οποία αποτελεί εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους. "Οι κάτοικοι της κλειστής πόλης των Βαρωσίων θα μπορούν να έρθουν να ζήσουν στην περιοχή", τόνισε και δήλωσε… ευτυχισμένος για την απόφαση αυτή.

"Αυτός είναι ένας μεγάλος δρόμος. Μπροστά μας έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου. Μετά την δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Ερτζάν (Τύμπου) θα αυξηθούν οι πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό θα σημαίνει μεγάλη αύξηση του τουρισμού", πρόσθεσε ο Τατάρ.

Διαβάστε: Η Τουρκία εκβιάζει με Αμμόχωστο: Επιδιώκουν να την εποικίσουν- Βήμα προσάρτησης στα κατεχόμενα!
Διαβάστε: Συναγερμός στην Κύπρο: Οι Τούρκοι σχεδιάζουν ναυτική βάση στην Αμμόχωστο


"Ξεχάστε τη λύση της Ομοσπονδίας"

Ο λεγόμενος "πρωθυπουργός" του ψευδοκράτους των κατεχομένων, "έλυσε" και το Κυπριακό, λέγοντας πως η λύση της Ομοσπονδίας δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι. Υπάρχουν μόνο δυο κράτη, δυο λαοί!

"Δίνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο. Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο κράτη. Από δω και μπρος δεν μπορεί να υπάρξει ομοσπονδία. Το ψευδοκράτος θα συνεχίσει τον δρόμο του" είπε ο Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι έχουν πάντα πίσω τους την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη.

Ο ψευδοπρωθυπουργός έστειλε και ένα… μήνυμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Ζήτησε να "μάθουμε να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, από εδώ και μπρος δεν γίνεται λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο. Αυτό έχει αποκαλυφθεί".

Και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να αποθεώσει και να υμνήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δήλωσε τη χαρά του για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. "Ως πρωθυπουργός, ευχαριστώ χίλιες φορές στο όνομα του τουρκοκυπριακού λαού", είπε.

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις