Απάντηση στις ευρωπαϊκές πιέσεις είναι η απόφαση του ψευδοκράτους στην Κύπρο να ανοίξει η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε: Προκαλούν οι Τουρκοκύπριοι: Ονειρεύονται να κάνουν την Αμμόχωστο… Λας Βέγκας

Τα σημερινά τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν σε εκτενή δημοσιεύματα ότι η Τουρκία ανοίγει τα Βαρώσια σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού.

Γενί Σαφάκ: Τώρα εσείς σκεφτείτε

Στο πρωτοσέλιδο της Γενί Σαφάκ αναφέρεται: «Ενάντια στην περικύκλωση στην ανατ. Μεσόγειο, εμείς ανοίγουμε τα Βαρώσια – Τρανό παράδειγμα ότι Τουρκία και Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν κάνουν πίσω».

Τουρκιέ:Μας προκαλούν στην Κύπρο

Η Τουρκιέ γράφει: «Ο Γιαβούζ κατεβαίνει στη Μεσόγειο, τα Βαρώσια ανοίγουν».

Ακσάμ: Απέναντι στον εκβιασμό, κίνηση Βαρώσια

Τέλος η Ακσάμ αναφέρει: «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου απαντά στην Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους που την πιέζουν με κυρώσεις στην Ε.Ε. με άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου».

Υπενθυμίζεται πως ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο DHA: «Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, η οποία είναι πόλη φάντασμα, θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας».

Ο Τατάρ θυμήθηκε πως (πριν την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο) παλιότερα τα Βαρώσια και η Αμμόχωστος προσέλκυαν διασημότητες όπως η Μέριλιν Μονρό και η Σοφία Λόρεν. Και τώρα πιστεύει πως «θα έρθουν και πάλι στα Βαρώσια οι διάσημοι του κόσμου και θα ζωντανέψει".

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους είπε επίσης ότι «το νομικό καθεστώς στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα οριστεί ξανά», υποστηρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν και οθωμανικές περιουσίες οι οποίες ανήκουν στη Διοίκηση Βακουφίων η οποία αποτελεί εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις