Προβλήματα προκάλεσε χθες Δευτέρα το βράδυ στην εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, έναν σημαντικό αεροπορικό κόμβο της νοτιοανατολικής Ασίας, ο εντοπισμός μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

"Καθυστερήσεις προκλήθηκαν σε περίπου 18 πτήσεις που θα αναχωρούσαν ή θα προσγειώνονταν στην Σιγκαπούρη, ενώ 7 πτήσεις αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουν το αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της μη εγκεκριμένης δραστηριότητας drone", σύμφωνα με την αρχή πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης.

Τα προβλήματα διήρκεσαν περίπου μια ώρα.

Την περασμένη εβδομάδα το αεροδρόμιο Τσανγκί αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά έναν από τους διαδρόμους του εξαιτίας του εντοπισμού μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, τα οποία προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές δεκάδες πτήσεις.

Οι πτήσεις drone αποτελούν μια ολοένα και μεγαλύτερη πηγή πρόκλησης προβλημάτων για τα αεροδρόμια ανά τον κόσμο. Τον Δεκέμβριο, το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου παρέλυσε για 36 ώρες εξαιτίας της εμφάνισης drone, προκαλώντας προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν για τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις