Το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz προς το παρόν χρησιμοποιείται ως σύμβολο προπαγάνδας κι επίδειξης ισχύος από την Τουρκία, η οποία φαίνεται να αγωνιά για την απουσία της απ΄ όσα συμβαίνουν στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το militaire δημοσιεύει την φωτογραφία που ανήρτησαν οι Τούρκοι και είναι χαρακτηριστική της στρατηγικής τους: Τουρκικά F-16 πετούν πάνω από το Yavuz κατά τη διάρκεια του πλου του προς την Αττάλεια.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι οι Τούρκοι επιχείρησαν το ξημέρωμα της Δευτέρας να κάνουν “θόρυβο” ανοιχτά από το Καστελόριζο.

Το Yavuz όμως τελικά συνέχισε την πορεία του, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα, υπό τη στενή παρακολούθηση πλοίων του ελληνικού Στόλου.

Η καλύτερη απάντηση στα επικοινωνιακά κόλπα των Τούρκων με τις φωτογραφήσεις των Τούρκων πιλότων πάνω από το ΓΙΑΒΟΥΖ, έρχεται από μια φωτογραφία που δείχνει τι φέρουν στο μπράτσο τους οι χειριστές της 331 Μοίρας των Mirage 200-5. Αντιμετωπίζουν μάλλον με χιούμορ τους Τούρκους. Αν τα πράγματα σοβαρέψουν βεβαίως τα Mirage 2000-5 και οι χειριστές τους δεν θα 'ναι καθόλου… χιουμορίστες. Κι αυτό οι Τούρκοι το γνωρίζουν.

Πηγή: militaire.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις