Να εμποδίσουν τις προγραμματισμένες για την Κυριακή δημοτικές εκλογές προσπαθούν οπαδοί της αντιπολίτευσης στην Αλβανία και ένας από τους τρόπους δράσης τους είναι η πυρπόληση εκλογικών τμημάτων, που όπως είναι φυσικό οδήγησε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Χθες στον δήμο Μπουσάτι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, οπαδοί της αντιπολίτευσης συνεπλάκησαν με δυνάμεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και στην πόλη Βάου Ντέγες, ενώ η δήμαρχος της πόλης Σκόδρα, ανακοίνωσε ότι όλες εκλογικές υποδομές στο δήμο της έχουν αποκλειστεί γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία.

Η ένταση ενόψει των εκλογών της Κυριακής, από τις οποίες η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα απόσχει και θα επιχειρήσει να εμποδίσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αυξάνεται στην Αλβανία και χθες χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να εξουδετερώσει την αντίδραση διαδηλωτών της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στις πόλεις Ελβασάν και Φίερι.

Κατά τα φαινόμενα το διάταγμα του Προέδρου Ιλίρ Μέτα που ορίζει ως νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών την 13η Οκτωβρίου, δεν εξευμένισε τα οξυμένα πνεύματα σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου θα στηθούν κανονικά οι κάλπες. Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε ότι αδιαπραγμάτευτος όρος για την αντιπολίτευση ώστε να διεξαχθούν εκλογές είναι η τιμωρία όλων όσοι κατηγορούνται για νοθεία και εξαγορά προηγούμενων εκλογών, όπως επίσης και η παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις