Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες στην Ιαπωνία εξέδωσαν σήμερα εντολές και προειδοποιήσεις εκκένωσης για πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους στην νοτιοδυτική νήσο Κιούσου, προειδοποιώντας ότι οι καταρρακτώδεις βροχές θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατολισθήσεις και πλημμύρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA) ανακοίνωσε ότι ο θερμός, ξηρός αέρας σε συνδυασμό με τις εποχικό μέτωπο βροχοπτώσεων θα φέρουν ισχυρές βροχές κυρίως στην Κιούσου. Στην επαρχία Καγκοσίμα, στο νότιο τμήμα του νησιού, εκδόθηκαν εντολές εκκένωσης για περίπου 6.000 ανθρώπους σε 2.859 νοικοκυριά. Σε αυτή την περιοχή, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σε κατολίσθηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Προειδοποιήσεις για εκκένωση έχουν εκδοθεί στις επαρχίες Καγκοσίμα, Μιγιαζάκι, Κουμαμότο και Εχίμε. Οι τοπικές αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταφερθούν στα καταφύγια για την ασφάλειά τους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις επηρεάζουν τις μεταφορές στο νότιο τμήμα της Κιούσου, όπου έχουν ανασταλεί κάποια δρομολόγια τρένων και έχουν κλείσει τμήματα αυτοκινητοδρόμων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις