Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και ακτιβιστής Τομ Στέγιερ, ο οποίος χρηματοδότησε μια εκστρατεία για την καθαίρεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Στέγιερ είχε πει ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια καθαίρεσης του Τραμπ και την εκλογή περισσότερων Δημοκρατικών στο Κογκρέσο και δεν θα κατέβαινε ο ίδιος στις εκλογές.

"Οι Αμερικανοί είναι βαθύτατα απογοητευμένοι και πληγωμένοι από τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρθηκαν οι πανίσχυρες ελίτ της Ουάσινγκτον. Πρέπει να τελειώνουμε με τον έλεγχο της πολιτικής μας από τις μεγάλες επιχειρήσεις", αναφέρει ο 62χρονος στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του.

"Κάτι δεν λειτουργεί στην Ουάσινγκτον και δεν αναφέρομαι μόνο στον Ντόναλντ Τραμπ. Μιλάω για τα χρήματα των μεγάλων εταιρειών και του ανίσχυρου πολιτικού συστήματός μας", έγραψε εξάλλου στο Twitter.

Ο Στέγιερ έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην οργάνωση "Ανάγκη για Παραπομπή" (σ.σ. του Τραμπ) ενώ το 2013 ίδρυσε την ομάδα "NextGen America" που κινητοποιεί τους νέους ψηφοφόρους και αγωνίζεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στον ιστότοπό του εξηγεί ότι, μαζί με τη σύζυγό του, Κάθριν Τέιλορ, ήταν "από τους πρώτους" που δεσμεύτηκαν να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους όσο είναι ακόμη εν ζωή μέσω της πρωτοβουλίας The Giving Pledge.

Μολονότι μπορεί να δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια από τη δική του περιουσία για την προεκλογική εκστρατεία του, η καθυστερημένη είσοδός του σ' αυτήν είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τα δύο πρώτα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών. Πιθανότατα δεν θα μετάσχει ούτε στα επόμενα, στα τέλη Ιουλίου, επειδή τα κριτήρια για να επιλεγεί κάποιος είναι πόσο καλά τα πηγαίνει στις δημοσκοπήσεις και πόσα χρήματα έχει συγκεντρώσει από δωρεές.

Με την απόφαση του Στέγιερ ανεβαίνει και πάλι στους 24 ο αριθμός των Δημοκρατικών που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος. Είχε μειωθεί προσωρινά στους 23 την Δευτέρα, όταν αποχώρησε από την κούρσα ο Έρικ Σουόλγουελ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις