Σε δύσκολη θέση έχει έρθει ο Ζόραν Ζάεφ το τελευταίο 24ωρο και αιτία αποτελεί η φάρσα που του έστησαν δύο ρώσοι κωμικοί, η διαρροή της οποίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας έπεσε θύμα των Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ ή Βόβαν και Αλεξέι Στολιάροφ ή Λέξους, που συνηθίζουν να παγιδεύουν πολιτικούς και κυρίως όσους δεν διατηρούν καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

Βόβαν και Λέξους τηλεφώνησαν τρεις φορές στον Ζάεφ στο διάστημα ανάμεσα στον Αύγουστο του 2018 και τον Απρίλιο του 2019. Ο ένας εκ των δύο υποδύθηκε τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και εξήγησε στον Ζάεφ ότι η αναγνώριση αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας που επετεύχθη τον περασμένο Ιανουάριο προκαλώντας την οργή της Μόσχας, ήταν αποτέλεσμα δωροδοκίας του Βαρθολομαίου έναντι 150.000 ευρώ!

Ο δήθεν Ποροσένκο εξήγησε μάλιστα στον βορειομακεδόνα πρωθυπουργό ότι στη δική του περίπτωση το ποσό που θα απαιτηθεί για να δωροδοκηθεί ο Βαρθολομαίος είναι μικρότερο και δεν ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Ζάεφ απάντησε λέγοντας «μια χαρά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», γεγονός που η αντιπολίτευση στη χώρα δεν έχασε ευκαιρία να αξιοποιήσει, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Σε χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Ζάεφ, ο οποίος σε άλλο τηλεφώνημα θεωρώντας ότι συνομιλεί με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε ότι η Ρωσία έχει πολλούς κατασκόπους στα Βαλκάνια, προσπάθησε να δικαιολογηθεί:

«Αυτό που συνέβη πρέπει να σημάνει συναγερμό τόσο σ΄ εμάς όσο και σ΄ ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο, στον οποίο υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων και των μηχανορραφιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δέχομαι ότι είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα και της μόνιμης διάθεσής μου να επικοινωνώ με όλους. Βρίσκομαι σε συνεχή ανοικτή γραμμή με όλους τους στρατηγικούς μας εταίρους και με τους πολίτες. Αυτό συμβαίνει επειδή για μένα αποτελούν προτεραιότητα τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις