Ο υποψήφιος διάδοχος στην ηγεσία των Συντηρητικών με την μεγαλύτερη προτίμηση, Μπόρις Τζόνσον, φαίνεται ότι είναι ήδη ο νικητής του αγώνα, έναντι του αντιπάλου του, Τζέρεμι Χαντ, όπως δείχνει έρευνα της ιστοσελίδας ConservativeHome, 12 μέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, βασισμένη στις ψήφους των μελών του κόμματος που έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής.

Η ιστοσελίδα των Συντηρητικών, που διενεργεί τακτικά έρευνες στα μέλη του κόμματος, ισχυρίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νικητής, καθώς το 71% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη ψηφίσει, και το αποτέλεσμα στην ερώτηση ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος επικεφαλής του κόμματος, μετά την Τερέζα Μέι, το 72% απαντά υπέρ του Τζόνσον, ενώ το 28% υπέρ του Χαντ.

Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι ακόμη και εάν όλες οι ψήφοι που θα δίνονται από σήμερα είναι υπέρ του Χαντ, δεν θα μπορέσει να μειώσει τη διαφορά.

Και προηγούμενες έρευνες, έδειξαν ότι το αποτέλεσμα ευνοεί τον Μπόρις Τζόνσον, όπως και δημοσκόπηση της YouGov στα μέλη των Τόρις την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία έδειχνε τον Τζόνσον μπροστά με μεγάλη διαφορά (48%) από τον Χαντ, παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα εκείνων των ημερών για την προσωπική ζωή του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Το μεγάλο προβάδισμα του Τζόνσον παρέμεινε αναλλοίωτο σε σύγκριση με παλαιότερη έρευνα που είχε γίνει τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις