Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιταλοί αστυνομικοί, οι οποίοι μετά από έφοδο σε σπίτια ακροδεξιών εντόπισαν… πύραυλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιταλική αστυνομία εντόπισε 20 τουφέκια προηγμένης τεχνολογίας, πολλά πυρομαχικά και αντικείμενα νεοναζιστικής προπαγάνδας αλλά και έναν λειτουργικό πύραυλο αέρος-αέρος σε έρευνα για συμπαθούντες της ακροδεξιάς στην Βόρεια Ιταλία.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είχε ως στόχο Ιταλούς «εξτρεμιστικής ιδεολογίας» οι οποίοι είχαν πολεμήσει στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς.

Όπως έγινε γνωστό οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τρία πρόσωπα κοντά στο αεροδρόμιο του Φόρλι: τον Φάμπιο Ντελ Μπερτζόλο, 50 ετών, πρώην υποψήφιο με το νεοφασιστικό γκρουπούσκουλο Φόρτσα Νουόβα, έναν 42χρονο Ελβετό και άλλον έναν Ιταλό, ηλικίας 51 ετών. Όλους τους βαρύνει η κατηγορία ότι προσπάθησαν να πουλήσουν τον πύραυλο.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε ένας πύραυλος αέρος-αέρος σε κατάσταση λειτουργίας, του στρατού του Κατάρ», ανέφερε η αστυνομία.

«Έχουμε κάποιες ιδέες για το τι θα μπορούσαν να κάνουν με το κατασχεθέν υλικό, όμως προς το παρόν δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε υποθέσεις», είπε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής του Τορίνου, Τζουζέπε Ντε Ματέις.

«Προς το παρόν, κανένα στοιχείο δεν μας οδηγεί (στο συμπέρασμα) ότι έκαναν ανατρεπτικά σχέδια», πρόσθεσε ο Εουτζένιο Σπίνα, υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις