Δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση της η Τερέζα Μέι, στην τελευταία της εμφάνιση με την ιδιότητα του πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι Βρετανοί βουλευτές σηκώθηκαν και χειροκρότησαν την Μέι, την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα συνεδριάσεων. Η 62χρονη προσπαθούσε εμφανώς να συγκρατήσει τα δάκρυά της φεύγοντας, ενώ σταμάτησε για να δώσει το χέρι της στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου.

"Αργότερα θα επιστρέψω στα πίσω έδρανα και θα είναι η πρώτη φορά μου έπειτα από 21 χρόνια. Οπότε θα είναι μια αλλαγή", είπε η Μέι απαντώντας για τελευταία φορά σε ερωτήσεις βουλευτών ως πρωθυπουργός, καθώς θα τη διαδεχθεί ο Μπόρις Τζόνσον.Διαβάστε: Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον και επισήμως νέος πρωθυπουργός

"Η σύνδεση των βουλευτών με τους ψηφοφόρους είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Αυτό το καθήκον να υπηρετώ τους ψηφοφόρους θα παραμείνει το μεγαλύτερο κίνητρό μου", είπε, με φωνή που έσπαγε.

Ο σύζυγος της Μέι, Φίλιπ, παρακολούθησε τη διαδικασία που κράτησε περίπου μία ώρα, ενώ την ώρα που αποχωρούσε εργαζόμενοι στη βουλή βγήκαν στο προαύλιο και τη χειροκρότησαν, ενώ εκείνη έμπαινε στο αυτοκίνητο.

Παρά τη συγκίνηση πάντως, η Μέι δεν παρέλειψε να ρίξει το τελευταίο "πρωθυπουργικό"καρφί της στον Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας τον ουσιαστικά να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να παραιτηθεί.

"Ίσως θα μπορούσα θα τελειώσω την αντιπαράθεση μαζί του λέγοντας αυτό: ως ηγέτης κόμματος που αποδέχθηκε ότι έληξε ο χρόνος της, λέω ότι ίσως τώρα είναι η ώρα για εκείνον να κάνει το ίδιο", είπε η Μέι απευθυνόμενη στον ηγέτη των Εργατικών.

Διαβάστε: Μέι προς Κόρμπιν: Ο χρόνος μου έληξε, το ίδιο και ο δικός σου


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις