Μια ανάσα δροσιάς αποζητούν εδώ και μέρες οι κάτοικοι διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, ωστόσο όχι μόνο δεν τη βρίσκουν, αλλά αντιθέτως, το κύμα καύσωνα που πλήττει την ήπειρο γίνεται ολοένα και πιο έντονο.

Τα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας καταρρίπτονται συνεχώς και το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν καταγράφονται θάνατοι παρότι ο κόσμος δεν είναι σε καμία περίπτωση συνηθισμένος να ζει κάτω από τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη Γερμανία καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της χώρας. Στην πόλη Λίνγκεν, που βρίσκεται βορειοδυτικά, το θερμόμετρα έφτασε μέχρι τους 42,6 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρθηκε από την Γερμανική Υπηρεσία Καιρού.

Το Παρίσι, επίσης κατέγραψε υψηλότερη θερμοκρασία, δεδομένου ότι ο υδράργυρος έδειξε 42,6 βαθμούς, με τους πολίτες να τη… βγάζουν στα συντριβάνια και τις αρχές να μοιράζουν νερά και αντηλιακά στους αστέγους.

Έντονη ζέστη επικράτησε και στη Βρετανία με το θερμόμετρο να δείχνει 36,9 βαθμούς στο Χίθροου, θερμοκρασία που αποτελεί ρεκόρ για Ιούλιο.

Θερμοκρασία ρεκόρ 41,8 βαθμών καταγράφηκε χθες Πέμπτη στο Μπεχέινιντεκ, στο βόρειο Βέλγιο, ανακοίνωσε ο Ντάβιντ Ντέχεναου, επικεφαλής της υπηρεσίας προβλέψεων στο Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IRM).

"Νέο πανεθνικό ρεκόρ στο Βέλγιο: 41,8 βαθμοί στο Μπεχέινιντεκ!", έγραψε στο Twitter ο αξιωματούχος αυτός σήμερα το πρωί. "Το ρεκόρ αυτό καταγράφηκε χθες" Πέμπτη, πρόσθεσε.

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν χθες και προχθές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά σήμερα αναμένεται μια ελαφρά πτώση τους.

Στις Βρυξέλλες, σημείο αναφοράς του IRM, η θερμοκρασία έφτασε χθες τους 39,7 βαθμούς Κελσίου, η οποία αποτελεί ρεκόρ για την βελγική πρωτεύουσα.

Από το 1833 που άρχισε η καταμέτρηση των θερμοκρασιών στις Βρυξέλλες, ποτέ δεν έχει καταγραφεί τόσο υψηλή θερμοκρασία. Το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας (36,6 βαθμοί Κελσίου) είχε καταγραφεί στις 27 Ιουνίου του 1947.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το IRM εξέδωσε προειδοποίηση για "κόκκινο" συναγερμό που ισχύει για σχεδόν όλο το Βέλγιο, πλην της ακτής, έως και σήμερα, με ενισχυμένα μέτρα πρόληψης.

Το ρεκόρ ζέστης καταρρίφθηκε και στο Λουξεμβούργο χθες Πέμπτη, με το θερμόμετρο να δείχνει 40,8 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις