Ο,τι θεωρούν ως ευκαιρία για να προκαλέσουν την αρπάζουν χωρίς σκέψη οι Τούρκοι και εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελέσει ο αυτοχαρακτηριζόμενος ως πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Σε ομιλία του στο περιθώριο ημερίδας για την τουριστική συνεργασία Τουρκίας-Κατεχομένων, ο Τατάρ «απάντησε» στις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «κατοχικού στρατού και αναχρονιστικών εγγυήσεων» στην Κύπρο λέγοντας ότι «θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό που ήρθε την Τρίτη και έδωσε το δικό του μήνυμα. Ότι το τουρκικό έθνος βρίσκεται από πίσω μας! Μιλάτε όσο θέλετε! Μιλάτε όσο θέλετε και πείτε ό,τι θέλετε!».

Όπως συμπλήρωσε ο Τατάρ «στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Μετά από 45 χρόνια, η ΤΔΒΚ έχει αναδειχθεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό κράτος για την ασφάλεια της Τουρκίας. Η Ιστορία αυτό δεν το ξεχνά. Η Τουρκία μας εμπιστεύτηκε και την εμπιστευτήκαμε κι εμείς. Και ως αποτέλεσμα, έπειτα από 45 χρόνια υπάρχει ένα κράτος στη Μεσόγειο, που λέγεται Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου.

Κατέχουμε πραγματικά μια πολύ σημαντική θέση στην ανατολική Μεσόγειο για το μέλλον του τουρκικού έθνους».

Κλείνοντας έκανε και αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Μακάρι ο Ετζεβίτ και ο Ερμπακάν να βρίσκονται τώρα στον παράδεισο, γιατί έδωσαν μία εντολή και ο φανταράκος της Τουρκίας ήρθε στο νησί και έφερε την ειρήνη, προστάτευσε την περιουσία και τη ζωή των συμπατριωτών του».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις