Η Μόσχα καλεί την Ουάσιγκτον να μην εγκαταστήσει τους πυραύλους εδάφους μέσου και μικρού βεληνεκούς που αναπτύσσει. Αυτό αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συνθήκη INF η οποία συνεπάγεται και τον τερματισμό της.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η καταγγελία της Συνθήκης INF απαιτεί άμεσα μέτρα για την σταθεροποίηση της κατάστασης και την διατήρηση ενός πρέποντος επιπέδου προβλεψιμότητας στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στην εγκατάσταση των πυραύλων που αναπτύσσουν (πυραύλους εδάφους μέσου και μικρού βεληνεκούς) για τους οποίους δυστυχώς άρχισαν να μιλούν στο Πεντάγωνο και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρωσίας, προβαίνοντας σε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με σκοπό την διασφάλιση της παγκόσμιας σταθερότητας και προβλεψιμότητας. Σε αντίθετη περίπτωση την όλη ευθύνη για την αύξηση της έντασης στον κόσμο θα την έχει η Ουάσιγκτον» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείοΕξωτερικών, η Ουάσιγκτον πραγματοποίησε ένα σοβαρότατο λάθος, δημιουργώντας σκόπιμα γύρω από την Συνθήκη INF μια αξεπέραστη κρίση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει παράλληλα στην ανακοίνωσή του ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν μια πολιτική που αποβλέπει στην καταστροφή όλων διεθνών συμφωνιών που δεν τις εξυπηρετούν, γεγονός που θα οδηγήσει στην αποδόμηση του συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών.

Τέλος , το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη όπως και πρώτα για συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της διεθνούς ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις